Slikkerveer in evenwicht met COAL: 2-2

27 August 2018, 07:59 uur

Ter voorbereiding op de komende bekerwedstrijden speelde Slikkerveer zondag 26 augustus op het eigen Reijerpark vriendschappelijk tegen het Rotterdamse COAL, dat ook in derde klasse uitkomt. Trainer Andre Stafleu liet in de goal de 17-jarige Damian Kuyper debuteren, die meteen al in de eerste minuut een goede redding kon noteren op een afstandsschot van COAL. In de zevende minuut was hij echter kansloos op een kopbal die via de binnenkant van de paal binnenviel: 0-1. Pas in de 23-ste minuut leek Slikkerveer haar eerste kans te krijgen. Frank Boekhout werd vanuit het centrum diep gestuurd, maar oog in oog met de doelman werd hij teruggefloten vanwege buitenspel. Drie minuten later redde Damian Kuyper weer prima met de voet. In de 28-ste minuut kon dan eindelijk het eerste schot op doel van COAL worden genoteerd. Danny Rijnberk schoot van afstand, maar het was een makkelijke prooi voor de doelman. In de 32-ste minuut viel de gelijkmaker. Uit een corner van Rene Beute kopte Boy van Reede bij de tweede paal knap binnen: 1-1. Helaas viel er net voor de rust nog een tegentreffer. Een aanval van COAL over de rechterflank werd in het centrum door de spits van dichtbij binnen geschoten: 1-2. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Slikkerveer wat meer aan aanvallen toe. In de 52-ste minuut schoot Dyon Janssen in het zijnet, maar moest ook Damian Kuyper een aanval van COAL onschadelijk maken. In de 67-ste minuut zette Ronald Capelle goed voor op Dyon Janssen, maar ging zijn schot net over het doel. Een minuutje later was wel raak. Een voorzet van Iwan Tewelde werd bij de tweede paal goed ingekopt door Ronald Capelle: 2-2. In de 72-ste minuut maakte Vincent van Bruggen ook zijn debuut in het eerste elftal. Uit een vrije trap plaatste Rene Beute de bal goed op het hoofd van Dyon Janssen, maar zijn inzet ging naast. De laatste kans van de wedstrijd was in de 80-ste minuut voor Danny Rijnberk, die van afstand op doel schoot, maar de doelman op zijn pad tegenkwam. Het bleef zodoende bij de 2-2. Al met al een nuttige oefenwedstrijd.

Opstelling: Damian Kuyper, Boy van Reede, Kenchi Orcadio, Iwan Tewelde, Danny Rijnberk, Nick Geluk, Frank Boekhout (46 – Dyon Janssen), Rene Beute, Harish Bhoendie (46 – Ricardo Ottevanger), Ronald Capelle (72 – Vincent van Bruggen) en Chevillio Halden.