Slikkerveer degradeert na 2-2 bij Antibarbari

28 May 2018, 07:53 uur

Voorafgaande aan de laatste competitiewedstrijd tegen Antibarbari was het scenario bekend om directe degradatie te voorkomen. Slikkerveer moest winnen en XerxesDZB moest haar wedstrijd tegen VFC in Vlaardingen verliezen. Helaas gebeurde dat laatste niet, het werd daar 1-1, zodat de uitslag van Slikkerveer er al niet meer toe deed.
Op het hobbelige veld van SDV, want het veld van Antibarbari was al buiten gebruik gesteld, trad de selectie van Warry van Wattum in dezelfde opstelling aan als vorige week. In de openingsfase was het meeste balbezit voor de thuisploeg en kwam ook het doel van Joshua Jhagroe meteen onder druk te staan, zonder dat het leidde tot een treffer. Slikkerveer kreeg via snelle uitbraken van Jeroen en Ronald Capelle al wel wat kleine kansjes. Pas in de 23-ste minuut was er een levensgrote kans toen Damion Janssen snel ingooide op de diepgaande Boy van Reede, die terug legde op Joery Josee, die vrij stond in de zestien maar net over het doel schoot. Een paar minuten later was het ook Danny Rijnberk die van afstand net over schoot. In de 33-ste minuut was het Antibarbari, dat wel op voorsprong wist te komen. Een diepe bal werd door Adriaan Bosman op doel geschoten, maar dat schot kon nog gepareerd worden door Joshua Jhagroe, maar in de rebound wist Bosman de bal hard en hoog binnen te schieten: 1-0. Een minuutje later had het al weer gelijk kunnen staan, toen een aanval over meerder schijven terecht kwam bij Joery Josee, maar zijn schot verdween over de ballenvanger. In de 40-ste minuut gaf Kevin Bloklander een voorzet vanaf de linkerflank voor het doel van Slikkerveer, precies op het hoofd van Davey Ravestein, die de 2-0 binnenkopte. De laatste kans van de eerste helft was een schot van veraf van Joery Josee, dat zo de kruising in leek te verdwijnen, maar Alvaro Fernandez Garcia tikte de bal nog net over. Zodoende bleef het bij de 2-0 stand.
Na de thee probeerde Slikkerveer nog meer op de aanval te spelen, want Damion Janssen werd ook naar de voorhoede gedirigeerd. Slikkerveer zette meteen wat meer druk op de Rotterdamse defensie. Een voorzet van Joery Josee werd naast gekopt door Jeroen Capelle. Daarna volgden schoten van Damion Janssen en Danny Rijnberk. In de 75-ste minuut werd de aansluitingstreffer bewerkstelligd. Een prima opgezette aanval met een mooi een-tweetje van Steven van Dongen met Iwan Tewelde werd door eerstgenoemd beheerst binnen geschoten: 2-1. Drie minuten later leek Ronald Capelle de gelijkmaker te scoren, maar scheidsrechter Jung, die ook al in de eerste helft een keer geen voordeel had gegeven floot voor een overtreding op de middenlijn. De bal lag al in de touwen, maar telde helaas niet. In de 80-ste minuut zette Rene Beute en Ronald Capelle samen een aanval op, waarbij in de zestien de bal tegen een arm van een verdediger werd geschoten, waarna een penalty volgde. Steven van Dongen zette zich erachter en scoorde zijn tweede treffer van de middag: 2-2. Zes minuten voor tijd wisselde trainer Warry van Wattum Joshua Jhagroe op doel voor de naar Rijsoord vertrekkende Casper Gerritse, die nog niet fit genoeg was om mee te voetballen, maar op doel nieuwe talenten liet zien. Met een aantal goede reddingen op lage schoten en hoge ballen voorkwam Casper dat de thuisploeg nog een keer tot scoren kwam. Zelf kwam Slikkerveer voor het doel van Antibarbari ook niet echt meer tot uitgespeelde kansen, zodat de eindstand 2-2 werd. Hiermee keert Slikkerveer na de promotie van vorig seizoen meteen weer terug in de derde klasse.

Opstelling: Joshua Jhagroe (84 – Casper Gerritse), Iwan Tewelde, Valerio Vers, Boy van Reede, Damion Janssen, Danny Rijnberk, Joery Josee (58 – Rene Beute), Romesh Landburg (46 – Destin Makiesse), Steven van Dongen, Jeroen Capelle en Ronald Capelle.