Saturnus '72: winst heren, verlies dames

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De dames van Saturnus’72 verloren nipt van T.O.G.B. terwijl de mannen een nipte overwinning boekte op Gemini.
Opvallend was de basis plaats van junior keepster Daniek Vrolijk. Zij kreeg van trainer Dylan Muller in de eerste helft de kans haar talenten te laten zien. De start tegen T.O.G.B. was prima. Saturnus overliep de tegenstander en kwam verdiend op een 6-1 voorsprong. Maar daarna kantelde de wedstrijd. Saturnus gaf het initiatief uit handen en liet de ploeg uit Berkel terug komen in de wedstrijd. Slordig en slecht verdedigen, aanvallend onmachtig. Muller zou na afloop zeggen dat hij niet wist wat hij zag. T.O.G.B. greep haar kans en stoomde door naar een 9-11 rust. Ook na rust duurde het 10 minuten eer de thuisploeg wat terug deed. Heel voorzichtig werd het weer een wedstrijd. Het verschil werd kleiner, 11-15 en 13-15. Ook zat het in het laatste deel niet echt mee. Diverse schoten belande op paal en lat terwijl er ook nog twee strafworpen werden gemist. Overigens ook een verdienste van de uitstekend keepster van de tegenpartij. Nadat Brit Vlasblom, junior en ook voor het eerst in het eerste, via een strafworp het verschil nog kleiner had gemaakt leek er toch nog wat mogelijk. Kirsten Heijboer maakte via een prima break out 15-16. De laatste minuten waren niet mooi maar heel spannend. T.O.G.B. slim en vertragend terwijl Saturnus moest forceren. Helaas zonder resultaat. De nederlaag was een feit. Dylan Muller was dan ook teleur gesteld. “Dit had niet gehoeven, maar ik put wel moet uit de momenten dat we wel goed speelde. Nu nog twee keer dertig minuten”. Bij Saturnus is Kim Stam weer terug en kon ook Sanne Bruinzeel weer minuten maken naar haar blessure.

Ook de mannen kende een goede start. Al gauw leek het erop dat het een makkelijke middag zou worden (8-4 na 15 minuten). Net als bij de dames brak er een mindere periode aan. Gemini kwam terug in de wedstrijd. In de 25e minuut stond het 10-10 en was het bij rust zelfs 11-12. Het was een andere wedstrijd geworden. Na de rust leek alles weer goed te komen. Het werd 19-15 en opnieuw kwam de gedachte dat het lek boven was. Verdedigend kon de thuisploeg zondag het verschil niet echt maken. Het bleef een nek aan nek race (25-25) die uiteindelijk toch door Saturnus met 29-28 kon worden gewonnen. Na afloop was trainer André van den Bosch duidelijk, “het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar we hebben als team wel de wedstrijd over de streep getrokken. Met de hakken over de sloot, maar wel twee punten”. Door deze overwinning komt Saturnus samen met het Schiedamse Ventura aan de kop met 6 punten uit 4 wedstrijden.

Het vervolg van de zaalcompetitie gaat zondag op vreemde bodem. De dames zijn in de buurt de gast bij Roda’71 (11.55 uur) terwijl de heren helemaal naar Bunnik reizen Celeritas om13.00 uur). Voor beide teams twee lastige tegenstanders.