Saturnus '72 pakt winst in tweede helft

9 December 2018, 19:48 uur

De uitslag van 23-31 bij SOS/Kwieksport-Saturnus '72 doet misschien vermoeden dat het een eenvoudige wedstrijd was, het tegendeel was echter waar. Bij SOS-Kwieksport waren de omgevingsfactoren anders dan anders. Waar het spelen met hars in bijna alle sporthallen is toegestaan mag het in de thuiszaal van de Haagse handbalvereniging absoluut niet. Een voordeel voor de thuisploeg dus die dit bij alle thuiswedstrijden heeft. Wennen dus voor de gasten. De discussie over hars kan je vergelijken met het kunstgras in het voetbal.

De start was hoopgevend. Binnen enkele minuten stond er een voorsprong van twee treffers op het scorebord. Helaas verviel Saturnus daarna in oude fouten. Kwieksport speelde zonder wissels waardoor coach André van den Bosch al voor het begin had aangegeven tempo te spelen. Dit gebeurde te weinig, waardoor de thuisploeg eenvoudig in het zadel kon blijven. Het was 6-6 na 13 minuten en zelfs 12-9 op 7 minuten voor de rust (14-14). Saturnus kon het verschil in niveau niet uitdrukken op het veld en dat frustreerde.

In de rust had Van den Bosch tijd om zijn ploeg de juiste richting mee te geven. Het resultaat was dan ook aanzienlijk beter. Het tempo ging omhoog en de Hagenaars hadden moeite om bij te blijven. Diverse break-outs (Danny Kanters) mondden uit in treffers waardoor het verschil kon worden uitgebreid naar 14-18. Het verschil was gemaakt en de overwinning een feit (23-31). Van den Bosch was na afloop wel duidelijk dat er zaterdag uit een ander vaatje getapt moet worden om de punten in Ridderkerk te houden.
Zaterdagavond komt de ploeg voor het laatst voor de winterstop in actie. Het Rijswijkse Hercules 2 is om 19.30 uur de tegenstander. Een geduchte tegenstander die maar twee punten minder heeft.