RVVH verliest van SteDoCo en is gedegradeerd

27 May 2018, 13:13 uur

Wat er al weken zo niet maanden aan zat te komen is dan nu definitief gebeurd. RVVH moest winnen van SteDoCo om nog kans te houden op nacompetitie maar verloor met 2-0 van SteDoCo wat daarmee de derde periodetitel opstreek. De afdaling naar de eerste klasse was daarmee een feit. Achteraf bleek dat zelfs winst niet meer had volstaan daar Rijsoord in de blessuretijd alsnog won van Jodan Boys.

RVVH begon slecht aan deze must win wedstrijd want al na vijf minuten keek het tegen een achterstand aan. Hakan Tokul vond met een cross bal vanaf links aan de rechterkant Jay Jay Meierdres die vrij de zestien kon binnen dribbelen om vervolgens met een mooie boogbal Danny Spelde te verrassen, 1-0. Daarna een fase in de wedstrijd die duidelijk voor RVVH was maar waar weer eens het euvel van het scoren aan het licht kwam. Mooie kansen werden er gecreëerd maar niet afgerond. Een goede actie van de weer sterke Jessie Proost over rechts die daarna de bal teruglegde op Alex Rekondie. Zijn inzet kon worden gered door keeper Mark Smith. Uit de corner van de rechterkant kopte Djim Kammerman hard op de lat. Nedely Fortes speelde zich vanaf de linkerkant goed vrij waarna hij uithaalde en Smith op zijn weg vond, de rebound van Mauro Kloppert leverde dankzij wederom Smith slechts een corner op. Na een goede actie van Kammerman op links was het Fortes die kon uithalen maar zijn afzwaaier ging net voorlangs. Vervolgens bediende Proost Rekondie op rechts die een puike voorzet afleverde welke door Kammerman goed werd ingekopt maar op de doellijn bleek wederom keeper Smith een formidabele redding in huis te hebben. Na deze offensieve daden ebde het bij RVVH weer een beetje weg. De moedeloosheid van het niet scoren? Hierdoor ontstonden er ook weer kansen aan de andere kant. Tokul schoot een voorzet van rechts van Meierdres hard naast waarna hij even later via de linkerkant een voorzet produceerde die door Remco Buist werd naast gekopt. Net voor de rust stompte Spelde een voorzet weg maar die bal viel voor de voeten van Meierdres die uithaalde en via het lichaam van Buist in de andere hoek dreigde te vallen, maar gelukkig was Spelde op tijd aan die andere kant. De ruststand werd dus 1-0, waar SteDoCo blij mee kon zijn.

Na de rust direct een mooie RVVH aanval met Papito Merencia en Rekondie die met een mooie pass de opkomende Kloppert voor de keeper zette. Zijn inzet werd echter weer een prooi voor Smith. Dan na een klein kwartier in die tweede helft slaat het noodlot definitief toe voor Hercules. Een corner van Jordey van Dam van de linkerkant kon in het centrum door Bryan Jongeneel vrij worden ingekopt, 2-0.
Daarmee leek de wedstrijd definitief gespeeld. SteDoCo hoefde niet meer en kon zich gaan richten op de nacompetitie voor promotie en RVVH kon niet meer al probeerde men het nog wel. De ingevallen Sanzio Dieterich stuitte op links weer op Smith iets wat later Rekondie ook nog overkwam. De daaruit volgende corner werd door Dirk van Leenen maar net over gekopt. Kort voor tijd was de eveneens ingevallen Agbor Eyongakpa er nog dichtbij na een voorzet van rechts van Dieterich. Na iets meer dan 90 minuten blies de degelijk en goed leidende scheidsrechter Aafouallah voor het laatst en was RVVH weer eersteklasser.

Een op scorend vlak duidelijk tekort komend RVVH moet het opnieuw gaan proberen in een lagere afdeling. Opvallende statistiek daarbij is dat RVVH over het hele seizoen stabiel onder de maat heeft gepresteerd. Drie periodes van tien wedstrijden leverden alle drie slechts acht puntjes op waarmee aangetoond werd dat RVVH over het hele seizoen te laag heeft gestaan om enige rol van betekenis te kunnen spelen. Dan is de degradatie op basis van deze statistieken (helaas) nog terecht te noemen ook. Een harde constatering maar de feiten liegen nooit.

SteDoCo – RVVH 2-0 (1-0)
6. Meierdres 1-0
57. Jongeneel 2-0