Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RVVH liep zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Honselersdijk opnieuw tegen een onnodige nederlaag aan. In een kwalitatief zeer matige wedstrijd werd na een 1-0 ruststand in de spannende slotfase toch nog het op dat moment juiste gelijkspel van 1-1 weggegeven. Opnieuw stonden de Ridderkerkers met lege handen zoals zo vaak in dit seizoen.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor RVVH maar zowel El Koubai als Könemann zagen hun schot geblokt worden door de defensie van Honselersdijk. De Westlanders mochten na zo’n tien minuten spelen een vrije trap vanaf rechts nemen, maar Noury Mulder kon de bal op tijd wegkoppen. Enkele minuten later volgde zo’n zelfde actie, vrije trap genomen door Valstar maar keeper Levestone kon de bal wegstompen. Fortes schoot namens RVVH op het doel van Honselersdijk maar ook hier kon de keeper de bal wegstompen en leverde de corner niets op. De wedstrijd kenmerkte zich door veelvuldig balverlies van beide kanten en zeer veel foutieve passes wat een rommelig beeld te zien gaf. Na ruim een half uur spelen kopte Jesse Eggers bijna in eigen doel maar zijn doelman kon nog net de bal over de lat tikken. De corner leverde Honselersdijk niets op. Vlak voor rust was er een soort van comedy capers in het strafschopgebied van Honselersdijk te zien. Jardel Drenthe maaide hard over de bal heen maar kon zich in tweede instantie herstellen door nu wel direct hard in het doel te schieten. Keeper Zuijderwijk rekende hier totaal niet op en dus betekende dit 1-0 voor RVVH. Beide ploegen kregen voor rust nog enkele kansjes maar slaagden er niet in om hier nog iets meer van te maken zodat de rust met een 1-0 stand aanbrak.

In de tweede helft ging Honselersdijk wat meer druk zetten en hier had RVVH duidelijk moeite mee zonder dat hier nu echt grote kansen uit voort vloeiden. Totdat Honselersdijk in de 63e minuut een corner mocht nemen en deze (ingestudeerde variant) direct op de schoen kwam van Nigel Hendriks die hard en hoog inschoot: 1-1. RVVH probeerde nu via een vrije trap van Eggers (naast) en een schot van Fortes (gepakt door de keeper) iets terug te doen. Trainer Ronald Hulsbosch probeerde via twee wissels het spelbeeld te doen keren, hetgeen maar matig lukte. Fortes kon opnieuw twee keer hard uithalen maar opnieuw lag keeper Zuijderwijk in de weg of ging de bal net naast. Ook Honselersdijk was enkele malen gevaarlijk via een snel uitgevoerde counter (o.a. Zwirs). Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd liep RVVH alsnog in het mes van Honselersdijk. Een snel uitgevoerde counter over links bracht de bal bij invaller Luke Groenenboom die hard en onberispelijk in schoot: 1-2. Een slotoffensief van RVVH waarbij zelfs keeper Levestone uit een corner naast kopte, mocht niet meer baten.

Volgende week staat de altijd beladen derby tegen Rijsoord op het programma en dan dient RVVH duidelijk uit een ander vaatje te tappen wil men de broodnodige punten bijeen kunnen sprokkelen.

Gele kaarten: Könemann (RVVH) en Riepe (Honselersdijk).

RVVH: Levestone, J. Drenthe, Swart, Eggers, Mulder (68. Boers), Fortes, Proost, Lioe Anjie, El Koubai (63. Diop), Sprangemeijer en Könemann.

Honselersdijk: Zuijderwijk, Hendriks, Van Giesen, Bruggeling, Van Schie, Van der Zijden (66. Groenenboom), Zwirs, De Brabander, J. Valstar, Riepe en B. Valstar.

Tekst: Nico Los