RVVH vergeet de winst te pakken

21 October 2018, 14:04 uur

Ook tegen s.v. Poortugaal wist RVVH niet te winnen. Een riant ogende 0-2 voorsprong werd in het laatste gedeelte nog uit handen gegeven, 2-2. Toch bood het spel van met name het eerste uur perpectief voor de nabije toekomst.

RVVH creëerde van meet af aan een overwicht en zag dat halverwege deel één beloond met de 0-1. Een voorzet van rechts van Kader Diop werd goed op waarde geschat door Brandon Könemann die raak kopte. Daarna vergat RVVH zich te belonen met nog een goal waardoor de ruststand slechts 0-1 was. De thuisclub had behoudens enkele speldenprikjes weinig in te brengen.

Kort na de rust leek RVVH in veilige haven. Na een goede aanval over meerdere schijven stuurde Jessie Proost over rechts Könemann in de diepte weg. Deze sneed op snelheid de zestien binnen en schoof de bal in de verste hoek achter keeper Dyron Bijl, 0-2. Na ruim een uur ging het mis. Uit een corner van links werkte de zojuist ingevallen Niels Versteege de bal binnen voor de aansluiting. Dit gaf de thuisclub weer hoop en bij RVVH sloop er wat angst binnen de ploeg. Tien minuten voor tijd was het vervolgens weer Versteege die na een voorzet van rechts volledig vrijstaand de bal (met de borst?) over de doellijn drukte. Daarmee kwam de 2-2 eindstand op het bord.

Na afloop voelde het gelijke spel als een nederlaag, maar gezien het vertoonde spel in de eerste 60 minuten moet RVVH daarop kunnen voort borduren. Dat moet vertrouwen geven voor de wedstrijd volgende week thuis tegen Westlandia.

Poortugaal – RVVH 2-2 (0-1)
24. Könemann 0-1
53. Könemann 0-2
64. Versteege 1-2
80. Versteege 2-2

Scheidsrechter Takacs gaf geel aan Swart en Könemann (beiden RVVH) en aan Versteege, Varela Ribeiro en Gret (allen Poortugaal).