RVVH pakt niet één van de laatste strohalmen

22 April 2018, 19:37 uur

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels niet in geslaagd om één van de laatste strohalmen in de strijd tegen een eventuele degradatie te grijpen. Met nog een loodzwaar programma in de laatste drie competitiewedstrijden tegen de complete top drie voor de boeg wordt handhaving in de Hoofdklasse wel uiterst moeilijk. Een plaats in de nacompetitie lijkt nu nog het hoogst haalbare.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang waarbij de zomerse temperaturen op het Ridderkerkse sportpark hier ongetwijfeld mede debet aan waren. Het eerste gevaar kwam van FC Rijnvogels middels een tweetal corners. Luuk Slegt nam de eerste corner, die door de RVVH-defensie goed kon worden weggewerkt en bij de tweede corner -die door Romano van der Stoep goed werd ingekopt- kon doelman Spelde de bal prima onderscheppen. Na ruim een kwartier spelen maakte Ivailo Staal een overtreding op Jessie Proost net voor het zestien meter gebied. RVVH kreeg zo zijn eerste echte mogelijkheid maar Dos Santos schoot de bal in de goed opgestelde muur. Enkele minuten later mocht RVVH zijn eerste corner middels Fortes nemen, maar Rick Resoort kopte de bal te zacht in waarna de “Vogels” konden opruimen. Even later volgde een vrije trap vanaf rechts voor Luuk Slegt namens Rijnvogels maar zijn harde schot werd goed geblokt door de RVVH-defensie, waarna De Jesus razendsnel kon counteren en slechts ten koste van een corner kon worden gestuit. Enkele minuten later kon FC Rijnvogels via een klutsbal in de zestien bijna scoren, maar Spelde kon de door Van der Stoep ingeschoten bal nog net met zijn voet keren. Er volgden over en weer nog wel wat mogelijkheden en corners maar grote kansen ontstonden er niet in deze fase van de wedstrijd. Vlak voor rust was RVVH twee keer dicht bij de openingsgoal. Eerst zag Sanzio Dieterich zijn harde voorzet vanaf rechts nog net weg gestompt worden door de uitstekend keepende Wesley de Ruiter en nauwelijks twee minuten later passte Dieterich prima op De Jesus, die zijn harde schot opnieuw weg gestompt zag worden door De Ruiter. De beide ontstane corners leverde RVVH niets op zodat de rust aanbrak met de bekende brilstand van 0-0.

De tweede helft bracht direct wat meer pit in de wedstrijd. RVVH-er Nedely Fortes mocht direct een corner nemen die echter niets opleverde maar FC Rijvogels kon nu snel counteren en een prima aanval over links opzetten. Joey Lauhouh zette uitstekend voor en Romano van der Stoep kopte onhoudbaar voor Danny Spelde in: 0-1. Een domper voor RVVH maar het team probeerde zich toch enigszins te herpakken. Er kwamen wat kansjes die echter niet benut werden. De Jesus schoot te zacht in waarna keeper De Ruiter kon redden, een corner van Fortes werd door Wouter Swart via een verdediger over gekopt. Bij de opnieuw gegeven corner werd de afvallende bal hard ingeschoten door Dieterich, maar keeper De Ruiter kon de bal klemvast stoppen. Enkele minuten later schoot Fortes vanaf links de bal bijna in het doel van FC Rijnvogels, maar opnieuw kon De Ruiter de bal nog net uit zijn doel tikken. Vijf minuten later schoot Merencia de bal uit een vrije trap net naast de goal van De Ruiter. Weer enkele minuten later kon Spelde aan de andere kant van het veld na een goed genomen corner redding brengen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg RVVH nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo zag Dos Santos zijn schot gekeerd worden door De Ruiter, schoot Merencia net naast en zag Fortes zijn inzet ook net naast gaan via een verdediger. De hieruit ontstane corner werd over gekopt door Jesse Eggers. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nam Merencia vanaf links op de rand van de zestien nog een mooie vrije trap maar hij zag zijn harde schot net over de goal van FC Rijnvogels gaan. Uit al deze kansen bleek maar weer eens hoe het gaat met een club die onderaan staat en niet het geluk een keertje mee heeft. RVVH nam nu alle risico’s waardoor er ruimte voor FC Rijnvogels ontstond. Zo kon eerst Van der Stoep uit een counter nog over het RVVH-doel schieten en gaf hij in de blessuretijd de bal prima voor op Robbin van Dijk die zijn harde inzet uitstekend gered zag worden door Danny Spelde. Een minuut later werd de wedstrijd definitief beslist. Uit een corner van FC Rijnvogels kopte Arno Dijkstra de bal hard in de kruising en dit betekende 0-2. De gehele wedstrijd overziend toch wel een verdiende overwinning voor de mannen uit Katwijk vanwege de directheid in hun spel en hun scorend vermogen. Dit laatste brak RVVH weer eens op zoals bijna het gehele seizoen al het geval is en menig supporter zal aan de woorden van Johan Cruijff gedacht hebben: “je moet wel scoren om te kunnen winnen.”

RVVH – FC Rijnvogels 0-2 (0-0)
49. Van der Stoep 0-1
90+3. Dijkstra 0-2

Scheidsrechter: N.B. Smit

Gele kaarten: Rodriques de Pina (RVVH), Lauhouh, Havenaar, De Vlugt en Slegt (allen FC Rijnvogels)

RVVH: Spelde, Resoort (74. Eggers), Swart, Kloppert, Rodriques de Pina, Merencia, Proost, Dos Santos (88. Rietveld), Fortes, De Jesus (81. Kammerman) en Dieterich.

FC Rijnvogels: De Ruiter, Rifai, Staal (81. Spierdijk), Slegt, De Vlugt, Van der Stoep, Van der Breggen, Havenaar, Van Dijk, Lauhouh (63. Dijkstra) en Ampong.