RVVH pakt eerste driepunter tegen Deltasport

18 November 2018, 19:24 uur

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Deltasport in geslaagd zijn eerste overwinning van deze competitie binnen te slepen. In een boeiende en spannende wedstrijd werd na een 2-1 ruststand de uiteindelijke 3-1 vlak voor tijd op de borden gezet.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van RVVH-lid Chiel Velthuizen. Chiel was 58 jaar lang lid van RVVH en gedurende vele jaren zeer actief voor de vereniging in allerlei functies.

De wedstrijd opende met het bekende aftasten door beide clubs en het uitdelen van wat speldenprikjes aan beide zijden van het veld. De eerste echte kans voor RVVH ontstond na ruim een kwartier spelen toen een dieptepass van Jessie Proost Christiaan Sprangemeijer bereikte maar hij zag zijn harde schot gekeerd worden door keeper De Kok. Enkele minuten later kon Van Leenen inschieten maar zijn schot werd net geblokt na missers van Könemann en Fortes. Een vrije trap van Eggers over grote afstand kon gemakkelijk gepakt worden door keeper De Kok. En toen was daar ineens Deltasport met een counter over links waarbij Dikkie Bontes de loepzuivere voorzet prima binnen tikte: 0-1. RVVH liet het er niet bij zitten en probeerde de bakens te verzetten. Könemann had bijna de gelijkmaker op zijn voeten en kon Luksch uit een corner over schieten. Na ruim een half uur kwam dan toch de beloning voor RVVH voor het harde werken. Een diepe bal door het midden van Sprangemeijer werd door Kader Diop direct verlengd en zijn harde schot betekende 1-1. Nog was de koek niet op want een minuut later zette RVVH opnieuw druk door het midden, kopte Könemann de bal door op Fortes en deze schoot direct hard in waarbij keeper De Kok opnieuw kansloos was: 2-1. Deltasport kon hier weinig tegenover stellen en de kansen bleven voor RVVH dat tot 2 keer toe te onzuiver was in de afwerking. Vlak voor rust probeerde Jordao Pattinama (ex-RVVH) het namens Deltasport nog een keer maar zijn schot ging over en naast het doel van Spelde. Zo brak de rust aan met een verdiende 2-1 stand voor RVVH.

De tweede helft was wat minder spectaculair. RVVH ging wat meer verdedigen en op de counter spelen en Deltasport moest nu gaan aanvallen. De beste kansen waren echter toch voor RVVH. Zo zag Könemann zijn schot na goed doorzetten door keeper De Kok gestopt worden en slalomde hij bijna door de verdediging van Deltasport maar kon net niet voor een treffer uithalen. Deltasport kon hier weinig tegenover stellen. Dikkie Bontes kopte hard over het doel van Spelde na een voorzet van Pattinama. Deltasport ging in de slotfase echt aanzetten en zo kon Dirk van Leenen in samenwerking met Spelde en de paal de bal net nog naast werken. Een hard afstandsschot van Edinho Pattinama werd door Spelde uitstekend gestopt en kon hij een harde kopbal net over zijn doel tikken. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd viel de genadeklap voor Deltasport. Na een counter over de as van het veld via invaller Hoekstra kon Könemann in tweede instantie alleen voor keeper De Kok raak schieten: 3-1. Met invaller Hoekstra is hier ook de enige dissonant in deze wedstrijd te noemen, want hij maakte tijdens zijn 20 minuten speeltijd veel overtredingen, vertoonde onsportief gedrag, liep een gele kaart op en trok zelfs na een blessurebehandeling zijn shirt uit om deze op de grond te gooien. Reden voor coach Ronald Hulsbosch om hem vlak voor tijd uit de wedstrijd te halen en met tien man verder te gaan. Zulk gedrag hoort niet op een voetbalveld thuis. Jammer, want zo werd de eerste driepunter toch nog met de nodige wansmaken onthaald.

RVVH – Deltasport 3-1 (2-1)
21. Bontes 0-1