RVVH in 2 x 2 minuten fors onderuit

28 October 2018, 18:59 uur

De thuiswedstrijd tegen Westlandia leverde RVVH wederom niet het gewenste resultaat op. De Ridderkerkers verloren opnieuw punten door met 1-4 te verliezen van de Naaldwijkers.

Na een zeer acceptabel half uur van Ridderkerkse zijde, met mogelijkheden voor Brandon Könemann, Jessie Proost en Kader Diop en met helaas al wel twee wissels als gevolg van blessures, ging het in twee minuten kort daarna ineens knap mis. Eerst profiteerde Hamza el Yddri van balverlies en schoot prima de 0-1 in de touwen. Nauwelijks een minuut later ging het achterin verdedigend fout waarna Wouter Swart een tegenstander ‘torpedeerde’ binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Dam naar de stip wees. De penalty werd feilloos binnengeschoten door Oalid Faik, 0-2. Dit was ook de niet verwachte ruststand.

Na de rust hoopte iedereen op een snelle aansluitingstreffer maar die kwam er nooit. Sterker nog, binnen een kwartier was de wedstrijd volledig gespeeld. In de 54eminuut kon Vince v.d. Knaap de bal via de binnenkant van de paal binnenwerken voor de 0-3. Twee minuten later was het weer raak toen na wederom zwak ingrijpen ineens drie groen witten op Danny Spelde af konden gaan. Tim v.d. Voort plaatste de bal op het juiste moment naar v.d. Knaap die vervolgens de 0-4 binnenschoot. Daarmee verzandde de wedstrijd in een plichtmatig partijtje. In de slotfase kon Könemann de spreekwoordelijke eer nog redden met de 1-4 maar toen waren er al de nodige toeschouwers vertrokken. Er hing daarna zelfs nog een tweede Ridderkerkse treffer in de lucht maar die bleef uit en had ook de nederlaag niet kunnen voorkomen.

Scheidsrechter E. Dam gaf geel aan Proost, Spelde en Lioe Anjie (allen RVVH) en aan Olsthoorn (Westlandia).

Opstelling RVVH: Spelde, Lioe Anjie, van Leenen, Swart (62. Messina), Eggers, Merencia (35. Boers), Proost, Cleef (19. El Koubai), Sprangemeijer, Diop en Könemann.