Ruime winst Rijsoord op Bruse Boys

9 September 2018, 11:05 uur

Achteraf gezien was de 5-1 overwinning van Rijsoord in de tweede bekerronde een logische en terechte uitslag. Zeker gezien het spelbeeld van de eerste helft. Toen had Rijsoord al ruim afstand van de tegenstander moeten nemen, maar de ene na de andere kans werd teniet gedaan. Het had de thuisploeg in de tweede helft zomaar duur komen te staan, maar door een opleving werd de forse eindstand bereikt. Door de overwinning van zaterdagmiddag en het doelsaldo heeft Rijsoord nu de beste uitgangspositie om de volgende bekerronde te bereiken. Dan moet wel minimaal gelijk worden gespeeld tegen Heerjansdam, dat zaterdagmiddag eveneens won, maar met een kleiner verschil.

Trainer Steef Buijs kende weinig ‘personele’ problemen, zodat alle wisselspelers tijdens deze wedstrijd aan bod konden komen. De eerste helft was er een geconcentreerd spelend Rijsoord te zien. Vanuit een solide verdediging was er veel druk naar voren en Bruse Boys moest steeds verder terug. Rijsoord leek op rozen te zitten, toen Nelson Costa de Brito na vier minuten een voorzet van Darlison Gerardus prima afrondde; 1-0. Een mooie opsteker voor het team. Even na een kwartier spelen kwam Costa de Brito weer in een kansrijke positie. Hij speelde doelman Rien Giljam mooi uit, maar zag zijn inzet ook voor het doel langs gaan. Het was een van de vele kansen, die Rijsoord in de eerste helft kreeg, maar niet benutte. Vijf minuten later was het toch raak en weer was het dezelfde speler, die mocht afronden; 2-0. Een voorzet van wederom Darlison Gerardus werd in eerste instantie gemist door Mike van Gool, waarna de linkerspits het fraai afrondde. In die tweede helft waren er nog kansen voor Zepp Jacobs en weer Nelson Costa de Brito, die een echte hattrick had opgeleverd. Hij zag zijn inzet op de lat belanden. Een prima eerste helft van Rijsoord, maar als je zoveel kansen krijgt en er daar maar een enkele van benut dan doe je het toch niet echt goed.

Tegentreffer
De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Ingmar Quist namens Bruse Boys mocht tegenscoren; 2-1. Doelman Patrick Zoutewelle stopte weliswaar een eerste doelpoging, maar de tweede inzet was hem te veel. Bruse Boys rook meer en zette nog eens extra aan. Rijsoord moest verder terug en van het overwicht van de eerste helft was niet veel meer terug te zien. In die periode hing een gelijkspel eerder in de lucht dan een grotere voorsprong voor de thuisploeg. Het missen van de vele kansen in de eerste helft zou zomaar fataal kunnen worden. De onzekerheid sloop het team binnen. Echter met nog een klein kwartier te spelen kwam de ommekeer. Patrick Berends, niet altijd even gelukkig met zijn acties deze wedstrijd, haalde vanaf 20 meter ineens uit en liet doelman Giljam kansloos; 3-1. Een prachtig doelpunt. Twee minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Melvin Zaalman alleen op de doelman van de bezoekers afging, hem omspeelde en beheerst de vierde van Rijsoord aantekende: 4-1. Uiteindelijk werd het 5-1 door een doelpunt van Mike van Dongen, die op de rand van het strafschopgebied aangespeeld werd door Berry de Groot en daarna beheerst de vijfde van Rijsoord maakte. De ruime overwinning was dik verdiend, maar het team had het zich veel makkelijker gemaakt als de in de eerste en ook tweede helft opgelegde kansen wel benut waren.

Dinsdagavond om 20.00 uur speelt Rijsoord in Rotterdam een oefenwedstrijd tegen Alexandria. Zaterdagmiddag om 14.30 uur wordt er voor de vierde bekerwedstrijd afgetrapt tegen Heerjansdam. Deze wedstrijd wordt eveneens op de Vlasstraat gespeeld.

Opstelling: Patrick Zoutewelle – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Niels Groeneveldt (62. Berry de Groot) – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (62. Mike van Dongen) – Khalid Rahli (62. Melvin Zaalman) – Mike van Gool – Stefan Ooms – Zepp Jacobs – Patrick Berends.