Ruime overwinning voor Rijsoord

30 September 2018, 14:28 uur

Rijsoord heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op De Meeuwen. Op basis van met name de tweede helft een juiste uitslag. De eerste helft begonnen de 'kraaien' gretig en creëerden binnen vijf minuten al twee levensgrote kansen, maar Rijsoord vergat door te zetten en de bezoekers gelijk al op een achterstand te zetten. In de tweede helft zette Rijsoord dit snel recht en nestelde het team zich in de top van de eerste klasse B van West 2.

De technische staf onder leiding van trainer Steef Buijs kende deze wedstrijd geen personele problemen en dus kon Rijsoord op volle sterkte aan de wedstrijd beginnen. In tegenstelling tot wat er in de voorbeschouwing stond, hebben Rijsoord en De Meeuwen elkaar toch een keer eerder ontmoet. Enkele leden met een ‘olifantengeheugen’ wisten zich te herinneren dat Rijsoord in de jaren zeventig bij winst kampioen kon worden, maar daar staken De Meeuwen toen een stokje voor door er met de winst vandoor te gaan. Ondanks de winst zouden de Zeeuwen dat seizoen toch degraderen. Maar dit alles was vanmiddag totaal niet aan de orde en deze wedstrijd stond op zich. Terugkijkend naar vorige week speelde Rijsoord in Vlaardingen gelijk en moesten De Meeuwen op eigen veld een nederlaag registreren.

Gretig
Rijsoord begon goed, speelde gretig en de bezoekers werden gelijk al in de verdediging gedrukt. Er werd in een hoog tempo gespeeld en binnen vijf minuten dienden zich twee prima kansen aan en een daarvan had zeker in een doelpunt omgezet moeten worden. De Meeuwen konden weinig inbrengen tegen het frivole spel van Rijsoord en het duurde ongeveer een kwartier voor de eerste serieuze kans voor de Zeeuwse ploeg zich aandiende. Menno de Nooijer zag zijn schot naast gaan. Hierna zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder naar beneden en werden nauwelijks kansen gecreëerd. Na een klein half uur spelen kregen Mike van Gool en Khalid Rahli achter elkaar een opgelegde kans, maar er restte niet meer dan een hoekschop. Hoe Rijsoord ook z’n best deed, het lukte de ploeg niet om echt gevaarlijk te worden en hield daarmee de hoop bij De Meeuwen in leven op een beter resultaat. Toch konden de supporters van Rijsoord nog twee minuten voor de rust juichen toen Melvin Zaalman een strakke voorzet van Nelson Costa de Brito in het doel kon lopen. Doelman Jesse Kerkhove was kansloos; 1-0. Het zou tevens de ruststand betekenen.

Afstand
In de tweede helft startte Rijsoord weer gretig en nu zou die gretigheid langer vastgehouden worden. Al na drie minuten kon Khalid Rahli de voorsprong verdubbelen, echter in kansrijke positie schoot hij de bal op de lat. Maar een minuut later revancheerde hij zich door een dieptepass prima af te ronden; 2-0. Met nog een half uur te spelen kon ook Mike van Gool een ‘duit in het zakje’ doen door een toegekende strafschop af te ronden. De spits schoot echter veel te zacht in, waardoor de bal ten prooi viel van doelman Kerkhove. Jammer, het zou Rijsoord op rozen gebracht hebben. Maar er zat meer in het ‘verschiet’. Het hoogtepunt van de wedstrijd was misschien toch wel rond de 70ste minuut, toen Rijsoord binnen drie minuten de stand naar 5-0 bracht. Eerst was het Darlison Gerardus, die goed doorzette en Mike van Gool in stelling bracht; 3-0. Daarna was het weer Melvin Zaalman, die een afgemeten bal van Khalid Rahli maar voor het intikken had; 4-0. En het mooiste doelpunt was misschien wel van Patrick Berends, die na te zijn ingevallen zijn eerste balcontacten afrondde met een afstandsschot; 5-0. De tegenstander zat er doorheen, maar redde twaalf minuten voor tijd toch nog de spreekwoordelijke eer door tegen ter scoren. Het schot van Maas Boogaard verraste doelman Özrak; 5-1. Het zou tevens de eindstand betekenen. Met deze ruime overwinning staat Rijsoord er na twee wedstrijden goed voor. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd in Oud-Beijerland tegen SHO en ook dan zal Rijsoord er weer vol tegenaan moeten gaan om een goed resultaat te boeken.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Niels Groeneveldt – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot (71. Zepp Jacobs) – Khalid Rahli – Mike van Gool (72. Patrick Berends) – Mike van Dongen (60. Stephan Ooms) – Melvin Zaalman.