Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zaterdagmiddag 17.00 uur was, op een ijskoude avond in Ridderkerk, de aftrap in de bekerwedstrijd tussen RVVH tegen Bekkerveld. Een zondag eersteklasser tegen een ploeg uit de topklasse. Op papier een makkie voor RVVH maar in praktijk bleek Bekkerveld een taaie tegenstander. Met een 5-1 overwinning deden de Ridderkerkers zichzelf wat tekort maar al met al toch een degelijke overwinning.

De eerste tien minuten was het nog wat aftasten en koos Bekkerveld brutaal de aanval. RVVH kon relatief makkelijk weerstand bieden. In de tiende minuut was het RVVH dat uit een mooie aanval op 1-0 kwam. Sharella Hunt was de maker van het eerste doelpunt. Drie minuten later was het weer Hunt die, nu met het hoofd, scoorde voor de Ridderkerkers na een voorzet van de doorgelopen rechtsback Alyssa Dijkstra.

Bekkerveld maakte de wedstrijd in de 32e minuut weer spannend door de 2-1 in het net te leggen. Vier minuten later voltooide Hunt haar zuivere hattrick.

Sharella Hunt was na rust direct betrokken bij de 4-1. Na een goede aanname legde ze de bal voor de voeten van Iris Zoon die droog en hard inschoot en de 4-1 op het bord zette.

De eindstand van 5-1 werd bereikt door een kopbal van Manuela Grootenboer na een vrije trap van Jennifer Oliveira. Bekkerveld was een dappere en strijdlustige tegenstander voor RVVH maar moest het afleggen tegen een betere tegenstander.

In de volgende ronde neemt RVVH het op tegen VV Bavel dat, tegen de verwachting in, de vrouwen van Heerenveense Boys versloeg met 4-1.