Rijsoord winterkampioen na zesde winst op rij

16 December 2018, 14:49 uur

Het is Rijsoord dat zich de winterkampioen in haar afdeling mag noemen. Trokken Rijsoord en SHO in punten gelijk op, nu is het alleen Rijsoord dat de lijst aanvoert omdat de Oud-Beijerlanders zaterdagmiddag in Voorburg bij Forum Sport punten lieten liggen. Echter ook voor Rijsoord verliep de wedstrijd alleszins vlekkeloos, want de tegenstander liet het overgrote deel van het wedstrijd het beste voetbal zien. Gelukkig stonden de vizieren van de aanvallers niet op scherp en stond doelman Özrak enkele malen ‘in de weg’ om een doelpunt te voorkomen.

Trainer Steef Buijs startte met de basisopstelling van de afgelopen weken. Rijsoord begon goed en controleerde de wedstrijd. Al na een kwartier kwam Rijsoord op een cruciale manier op voorsprong. Door Berry de Groot werd een overtreding op zijn tegenstander gepleegd en iedere toeschouwer, en waarschijnlijk ook de spelers, verwachtten dat scheidsrechter Erwin Dam de actie zou affluiten. De leidsman liet echter doorspelen en daardoor kon Khalid Rahli Zepp Jacobs in stelling brengen en die faalde niet; 0-1. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. Aan de andere kant van het veld weinig problemen voor de verdediging van Rijsoord, al moest de betrouwbare doelman Ragip Özrak wel in actie komen op een schot van Niels Versteege. Echter net zoals vorige week tegen RVVH zakte het spel van Rijsoord steeds meer ineen, de passes werden onzuiver, er werd meer op elkaar gemopperd en de thuisploeg werd het beter voetballende team. Rijsoord moest het vooral hebben van de toch altijd gevaarlijke snelle uitvallen, hoekschoppen en andere dode momenten in de wedstrijd. Bij een van die momenten kon de voorsprong bijna verdubbeld worden, maar Ard Hartman zag zijn schot op de lat uiteenspatten. De snelle Niels Versteeg bezorgde Stephan Ooms een lastige zaterdagmiddag, echter het schortte bij de thuisploeg aan precisie. Zo kreeg ook Bas de Koning kort achter elkaar twee goede kansen, maar ook zijn schoten ging naast en over. En ook Shane van den Engel en Julien Gret liepen elkaar goed in de weg, waardoor weer een kans voor Poortugaal om zeep werd geholpen. Met deze serie kansen voor de thuisploeg zou Rijsoord toch wel wakker geschud moeten zijn, echter het spel bleef onder de maat.

Wissels
Na de rust werd Stephan Ooms gewisseld voor Darlison Gerardus. Na twee minuten al had Julien Gret de gelijkmaker op zijn schoen, maar steeds was de verdediging van Rijsoord hem net iets te snel af. Zo ging de wedstrijd heen en weer en mocht Jimmy van der Vaart zich warmlopen. De technische staf zal er alleen geen rekening mee gehouden hebben dat Van der Vaart ineens de geblesseerde Ard Hartman moest vervangen. Dat zorgde even voor wat onrust in de defensie bij Rijsoord. Maar Poortugaal slaagde er maar niet in om het keeper Özrak echt moeilijk te maken. Rijsoord bleef zo gevaarlijk met uitvallen en bijna was het eerste echte balcontact van Jimmy van der Vaart al succesvol. Maar keeper Dyron Bijl wist zijn inzet onschadelijk te maken. Dat deed hij even later nog een keer met een katachtige redding op een inzet van Khalid Rahli. Maar een kwartier voor tijd was het alsnog raak voor Rijsoord. Goudhaantje Jimmy van der Vaart vond het doel in de rebound na een eerste inzet van Melvin Zaalman. De voorsprong van 0-2 was echter van korte duur, want ineens lukte het Julien Gret wel om alleen op Ragip Ozrak af te gaan en binnen twee minuten de 1-2 te maken. En dus werd het de laatste minuten onnodig spannend, maar meer dan spannend was het niet want echt doelgevaarlijk werd Poortugaal niet meer.

Opstelling: Ragip Özrak – Ard Hartman (65. Jimmy van der Vaart) – Desley de wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (70. Melvin Zaalman) – Stephan Ooms (46. Darlison Gerardus) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs.