Rijsoord stuurt Honselersdijk met nederlaag naar huis

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zoals verwacht was het toch weer puzzelen voor Rijsoordtrainer Steef Buijs. Blessures zorgen voor inventiviteit om de juiste formatie het veld in te sturen tegen de onbekende tegenstander uit Honselersdijk. Prettig was het wel dat Ard Hartman na zijn enkelblessure weer zijn rentree in het hart van de verdediging mocht maken. Na een voordelige ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk een ruime 5-1 overwinning. Maar zo makkelijk als het lijkt ging het zeker niet.

En het begon zo goed voor Rijsoord. Na een prima mogelijkheid in het begin van de wedstrijd voor Nelson Costa de Brito, hij schoot hard in het zijnet, was het al na acht minuten 1-0 door "goudhaantje" Jimmy van der Vaart. Een splijtende pass van Khalid Rahli bereikte Jimmy van der Vaart en hij scoorde op schitterende wijze door de bal hard geplaatst in de linker kruising te laten ploffen. Nog geen tien minuten later verdubbelde Khalid Rahli die voorsprong door alert te reageren op een doorgeschoten bal achter de verdediging en de bal achter Boy Zuiderwijk te plaatsen. In plaats dat dit voor de noodzakelijke rust bij Rijsoord zou zorgen werd het spel slordiger en kostte het de spelers van Rijsoord moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen. Honselersdijk daarentegen liet zien een goed voetballende ploeg te zijn en voetbalde prima tot aan de 16 meter maar er werd weinig tot niets gecreeerd of het moet een verdwaalde voorzet zijn geweest die naast het doel van Ragip Ozrak werd gekopt. Bij rust was het dan wel een 2-0 voorsprong maar echt gerust op een goede afloop zullen de spelers en de technische staf niet geweest zijn.

Bevrijdende treffer
En die angst was ook wel terecht. Honselersdijk pakte het na rust weer goed op met prima combinaties maar ook met het genoemde euvel dat het niet tot uitgespeelde kansen kwam. Toch werd het wel 2-1. Het was Tom van Veen die een vrije trap mocht nemen na 8 minuten in de tweede helft. Via de muur en de kluts verdween de bal in het doel. Rijsoord wankelde en bleef elkaar moeizaam vinden. En in plaats van de misschien wel verwachte tweede goal van Honselersdijk was het Zepp Jacobs die twintig minuten voor tijd na een eindelijk goed geslaagde combinatie de misschien wel bevrijdende 3-1 wist te scoren. Dat zorgde in ieder geval voor iets meer rust en Rijsoord kreeg ook weer kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Dat gebeurde pas in de laatste minuten van de wedstrijd. Eerst zorgde invaller Patrick Berends voor de 4-1 door op de juiste plek te staan toen de bal terugketste van de lat. En dezelfde Patrick Berends zorgde in de slotseconden ook voor een mooi einde van de wedstrijd door de andere invaller Casper Gerritse de 5-1 aan te laten tekenen.

En zo was het eind goed al goed. Vorige week een geflatteerde nederlaag en nu zal tegenstander Honselersdijk datzelfde gevoel hebben ervaren. Door de winst klimt Rijsoord in ieder geval op de ranglijst en heeft het de koplopers weer in het vizier. Voor wat het waard is want tussen de nummers 1 tot en met 10 zittten slechts drie punten.

Volgende week is er geen competitievoetbal, maar speelt Rijsoord een bekerwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland. Een ploeg in vorm, met oud-speler Maarten van Gastelen aan het roer, die het momenteel uitstekend doet in de eerste klasse C. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30uur.

Rijsoord - Ragip Ozrak - Romain van Bruggen - Ard Hartman - Desley de Wolf - Stephan Ooms - Berry de Groot - Khalid Rahli - Zepp Jacobs - Jimmy van der Vaart(65e Patrick Berends) - Mike van Gool(81e Casper Gerritse) - Nelson Costa de Brito(90e Stefan Havelaar).