Rijsoord start bekertoernooi slecht

2 September 2018, 19:11 uur

Onder de rook van Steenbergen was zaterdagmiddag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019. Na een voorbereiding met wisselende resultaten was dit een eerste test waarin het om het ‘echie’ ging. De eerste wedstrijd, een bekerwedstrijd, op het programma was tegen de zondag tweedeklasser Sc Kruisland. Een wedstrijd die pas om 17.00 uur begon en uiteindelijk in 1-1 eindigde en dat mag voor Rijsoord als een slechte start beschouwd worden.

Trainer Steef Buijs had geen personele problemen en dus kon Rijsoord op volle sterkte naar Brabant afreizen. Van de tegenstander was niet zo veel bekend, maar een tweedeklasser moest niet al te veel problemen opleveren, zou je denken. Vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Elissen bleek Kruisland over een technisch vaardig team te beschikken, dat zich niet zomaar gewonnen zou geven. Het was zelfs de thuisploeg, die in de 11e minuut op voorsprong had moeten komen. Echter Issam Dahmani verzuimde oog-in-oog met doelman Ragip Ozrak de score open te breken. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met aan beide kanten kleine kansjes. Rijsoord miste in de aanval net de beslissende combinatie, waardoor het doelman Ricardo Mannie niet echt moeilijk werd gemaakt. Of het moet na ruim een half uur geweest zijn, toen hij met een uiterste krachtsinspanning een kopbal van Mike van Gool en een schot uit de rebound kon keren. Drie minuten voor de rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Dahmani kreeg in een kluts op de rand van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar voor doelman Ozrak in het doel; 1-0.

Onzuiver
Na de rust twee ongewijzigde teams en Rijsoord had kennelijk niet veel geleerd in de rust, want te vaak werd onnodig balverlies geleden en dat zorgde weer voor een uitval van de thuisploeg. De twee snelle aanvallers Dahmani en Achraf Chouiter hielden de verdediging goed bezig. Met nog een kwartier te spelen gooide trainer Buijs het op de aanval. Twee verdedigers werden voor een verdediger en een aanvaller gewisseld. Het werd allemaal ook wat minder vriendelijk en scheidsrechter Elissen moest enkele malen een kaart trekken. Issam Dahmani deed helemaal negatief van zich spreken toen hij wegens spugen van het veld werd gestuurd. Stom en onsportief, maar daarmee werd wel een ‘angel’ uit de thuisploeg gehaald. Of het wegsturen de oorzaak was zal nooit duidelijk worden, maar een minuut later kwam Rijsoord op gelijke hoogte. Wie anders dan Mike van Gool stond in het strafschopgebied op de juiste plaats toen de bal ineens voor zijn voeten kwam; 1-1. Rijsoord probeerde daarna nog wel de winst naar zich toe te trekken, maar daarvoor bleef de echte zuiverheid ontbreken en gingen te veel passes de mist in.

Volgende week treft Rijsoord op het eigen sportpark een oude bekende, wanneer Bruse Boys op bezoek komt. Deze wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Opstelling Rijsoord: Ragip Ozrak – Ard Hartman (75. Darlison Gerardus) – Niels Groeneveldt – Romain van Bruggen (61. Zepp Jacobs) – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool – Stefan Ooms (75. Patrick Berends) – Mike van Dongen – Melvin Zaalman.