Rijsoord slaat aanval op koppositie af

2 December 2018, 13:11 uur

Rijsoord heeft zaterdagmiddag een eerste aanval op de koppositie afgeslagen door concurrent Forum Sport met 2-4 te verslaan. Ondanks de moeizamer overwinning dan de uitslag doet vermoeden blijft het ongemeend spannend in de eerste klasse B. Naast Rijsoord staan SHO, Kloetinge en BCVB binnen een punt van elkaar, dus iedere zaterdag kan er weer een verschuiving plaatsvinden, want inmiddels is ook gebleken dat de onderlinge krachtsverhoudingen minimaal zijn en dus iedereen van iedereen kan winnen.

Zaterdagmiddag stond voor Rijsoord de uitwedstrijd tegen het onbekende Forum Sport op het programma. De club uit Voorburg had vorige week in Heinenoord nipt met 1-0 verloren. Onterecht, zoals in het programmablad werd aangegeven. Echter Heinenoord, dat erg fysiek speelde, scoorde wel en daar had Forum Sport die wedstrijd alle moeite mee. Deze zaterdagmiddag was weer een wedstrijd op zich. De Voorburgers stonden aan het begin van de wedstrijd een punt onder Rijsoord en zouden, afhankelijk van de andere uitslagen, graag die koppositie overnemen. Trainer Steef Buijs koos voor zijn vertrouwde opstelling, waarin Nelson Costa de Brito ten koste van Melvin Zaalman na zijn schorsing weer terug was.

Goed begin
Rijsoord kan terugkijken op een prima begin. Al na zes minuten kon de eerste treffer voor de Kraaien op het scorebord worden bijgeschreven. Een verre inworp van Forum Sport werd door doelman Ragip Özrak uit de lucht geplukt en in een vloeiende beweging volgde een dieptepass op de al sprintende Khalid Rahli. Forum Sport schakelde te langzaam van de aanval naar de verdediging over en moest met lede ogen toezien hoe de rappe aanvaller van Rijsoord doelman Jurrian Jouvenaar met een lob kansloos liet; 0-1. Een droomstart voor de koploper van de eerste klasse B. De eerste twintig minuten had Rijsoord de wedstrijd onder controle. Forum Sport kon daar weinig tegenover stellen. De ploeg kon niet echt een vuist maken en gevaarlijk worden. En mocht het een enkele keer toch gebeuren dan was daar nog de verdediging en natuurlijk de altijd de betrouwbare doelman van Rijsoord, zoals hij ook weer een schot van dichtbij onschadelijk maakte. Na die twintig minuten kantelde de wedstrijd en werd Forum Sport steeds gevaarlijker. De Voorburgers trokken het spel naar zich toe en met veel beweeglijkheid maakten zij het Rijsoord lastig, dat niet meer echt in het spel kon komen. De kansen kwamen er ook en eerst was het Orlando Agues Ribeiro, die na 24 minuten een goede kans kreeg maar de verdediging van Rijsoord gaf hem geen gelegenheid om tot een schot te komen en doelman Özrak zorgde dat de aanval werd afgeslagen. Een minuut later een volgende goede kans. Nu was het Agues Ribeiro, die een prima voorzet gaf, maar Jordy de Bruin zag zijn schot naast gaan. Rijsoord moest gewaarschuwd zijn en in de laatste vijf minuten van de eerste helft ging het goed fout. Met nog twee minuten te spelen gaf Stephan Ooms met een verkeerde kopbal een corner weg. Uit die corner zou Forum Sport de gelijkmaker scoren. Doelman Özrak probeerde de bal in plaats van weg te stompen te pakken, maar slaagde daar niet echt in. Daarna was het voor Jordy de Bruin makkelijk om de gelijkmaker te maken; 1-1. Maar het zou nog erger worden, want op slag van rust was er weer een corner van links. Ragip Özrak had zijn actie bij het eerste doelpunt kennelijk nog vers in het geheugen, want nu bleef hij op de doellijn staan en dit stelde Dario van Breukelen met een snoeiharde kopbal in de gelegenheid zijn ploeg op voorsprong te zetten: 2-1. Het zou tevens de rust zijn.

Pompen of verzuipen
Na een kwartier spelen in de tweede helft ging trainer Steef Buijs wisselen. Jimmy van der Vaart en Melvin Zaalman werden als frisse aanvallers in het veld gebracht om nog meer druk op de verdediging van Forum Sport te zetten. Het eerste balcontact van Jimmy van der Vaart leidde al bijna tot de gelijkmaker, maar het schot miste nog zuiverheid. Het had ditmaal een waarschuwing voor de thuisploeg moeten zijn, die het opportunisme van het laatste deel van de eerste helft duidelijk miste. Met nog een kleine twintig minuten spelen kwam de gelijkmaker er toch. Weer werd ingespeeld op de snelheid van de aanvallers van Rijsoord en het was Melvin Zaalman, die doelman Jouvenaar omspeelde; 2-2. Gezien het verloop van de wedstrijd zou je al tevreden zijn, maar de spelers van Rijsoord waren dat zeker niet. En ook de technische staf niet, want in de persoon van Casper Gerritse werd nog een frisse aanvaller in het veld gebracht. Mike van Gool mocht de bank opzoeken. Rijsoord zette nog eens aan en acht minuten voor het officiële einde van de wedstrijd kwam Rijsoord weer op voorsprong. Weer een snelle aanval, zeker deze middag het beste wapen van Rijsoord, en Khalid Rahli mocht zijn tweede treffer van de middag laten aantekenen: 2-3. En het zou nog niet voorbij zijn, want twee minuten in de blessuretijd mocht Melvin Zaalman het feest compleet maken. Op randje van buitenspel kon hij alleen op de doelman van Forum Sport af en liet hem kansloos; 2-4. Een prima uitslag voor Rijsoord en een compliment voor de spelers, dat zij hebben doorgezet en op basis van de tweede helft verdiend de overwinning naar zich toe hebben gehaald. Hiermee is de eerste aanval op de koppositie afgeslagen, maar moet Rijsoord nog steeds toestaan dat SHO medekoploper is en de twee andere achtervolgers op een punt staan.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RVVH op het programma. Een derby en een wedstrijd van de koploper tegen de hekkensluiter. Toch zal Rijsoord gewaarschuwd moeten zijn, want dit zijn van die wedstrijden waarin RVVH uit een onmogelijke situatie er met de winst vandoor kan gaan. Het is aan Rijsoord om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en snel orde op zaken te stellen. De technische staf en de spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Ragip Özrak – Ard Hartman – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (61. Melvin Zaalman) – Berry de Groot (61. Jimmy van der Vaart) – Khalid Rahli – Mike van Gool (78. Casper Gerritse) – Stephan Ooms – Zepp Jacobs.