Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Alweer drie achtereenvolgende wedstrijden is Rijsoord niet tot scoren gekomen, terwijl ook vandaag de kansen er wel degelijk waren. Maar als je niet scoort en de tegenstander doet dat wel, dan verlies je alweer en maak je je het zelf alleen maar moelijker in de onderste regionen van de hoofdklasse A.

De tweede uitwedstrijd voor Rijsoord op rij was een volgende mogelijkheid om wat afstand van de onderste degradatieplaatsen te nemen. Zonder de zieke Mike van Gool en de geschorste Niels Groeneveldt begon Rijsoord aan deze wedstrijd. Met een vrij stevige tegenwind, die recht op het veld stond, werd de wedstrijd begonnen. Al na vijf minuten had Rijsoord op voorsprong moeten komen, maar Patrick Berends zag zijn kopbal naast het doel gaan. In die periode speelde Rijsoord sterk en had de thuisploeg nauwelijks wat in te brengen. Echter na vijf minuten keek Rijsoord toch tegen een achterstand aan. Een door de wind gedragen afstandsschot plofte in het strafschopgebied van Rijsoord, doelman Michael Bekkers zag er niet sterk uit en Yuri Westhoff tikte de 1-0 in het doel. Om het kort te houden scoorde Westhoff nog tweemaal en werd hij daarmee de man van de match. Rijsoord zakte wat terug en dat leidde ook tot de tweede treffer na iets meer dan een half uur. Een afgeslagen aanval van de Kraaien werd overgenomen door de thuisploeg in de persoon van Frank Broos en die bracht Westhoff in stelling; 2-0. De laatste minuten van de eerste helft waren weer voor Rijsoord en er had een doelpunt moeten vallen, echter Patrick Berends kan er net niet bij.

Wissels
Met de nodige wissels begon Rijsoord aan de tweede helft met de wind in de rug. Verwacht werd dat veel afstandsschoten het doelman Danny Koning moeilijk moest maken, echter daar kwam niet veel van terecht. Rijsoord drong wel aan, maar moest ook alert blijven voor de aanvallen van de thuisploeg. Een kwartier voor het einde kwam Siebren Hoekstra in een kansrijke positie voor de aansluiting, maar zijn inzet ging naast het doel van Koning. Een paar minuten later werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg, die daarmee teveel kreeg, want daarvoor creëerde de ploeg te weinig kansen. Het was dus weer Westhoff die scoorde en ditmaal met een ‘lullig’ hakkie; 3-0. Doelman Bekkers moest nog tweemaal handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Beide teams werkten keihard, maar lieten niet echt fraai voetbal zien. Alleen was ‘s-Gravenzande veel effectiever met de spaarzame kansen en dan win je de wedstrijd wel. In de laatste minuut alweer een kans voor Berends, maar zijn schot ging voor langs. Het was illustratief voor deze en eerdere wedstrijden.

Dinsdagavond mag Rijsoord weer wat aan het zelfvertrouwen werken als dinsdagavond om 20.00 uur in Berkenwoude aangetreden wordt tegen derdeklasser Perkouw. Rijsoord is aan haar stand verplicht deze wedstrijd te winnen en hopelijk kan het gevoel van het scoren worden meegenomen naar de zaterdagmiddag, als Hoek op bezoek komt. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Ard Hartman, Mike van Dongen (62. Chris Promes), Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot (46. Donovan Lioe Anjie), Khalid Rahli, Desley Hoogendijk, Zepp Jacobs (46. Siebren Hoekstra), Patrick Berends.