Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Er zijn wel eens van die wedstrijden dat je vanaf de eerste minuut achter de feiten aan loopt en uiteindelijk de deksel op je neus krijgt. Het overkwam Rijsoord zaterdagmiddag in Bergschenhoek, waar de wedstrijd met een geflatteerde 5-2 nederlaag werd afgesloten. Daar waar de gelegenheidsdefensie enkele wedstrijden goed partij gaf, liet zij deze wedstrijd toch wel enkele ‘steken vallen’, mede waardoor de thuisploeg steeds weer op voorsprong kon komen.

BVCB en Rijsoord hadden tot deze zaterdagmiddag redelijk gelijke resultaten behaald. De winnaars zou kunnen aanhaken bij de kop van de eerste klasse B en de verliezer werd weer even in de ‘wachtkamer’ gezet. Trainer Steef Buijs kan nog steeds niet over drie van zijn vaste verdedigers beschikken en ook aanvaller Melvin Zaalman is nog niet voldoende hersteld om weer opgesteld te worden. Bij de thuisploeg ontbrak oud-Rijsoordspeler Leon van den Heerik, die van een blessure aan het terugkomen is. Hij gaf aan weer aan het trainen te zijn en hoopte gauw weer wedstrijdminuten op te gaan pakken.

Snelle achterstand
Zoals aangegeven liep Rijsoord deze wedstrijd continue achter de feiten aan. Al in de derde minuut kwamen de Kraaien op achterstand. Crossifixio Goeloe viel over rechts aan en liet Mike van Dongen zijn hielen zien. In het strafschopgebied kon de uitgespeelde verdediger niet veel meer uithalen en toen was het voor Roy Eekman, ook een speler met een verleden in Rijsoord, vrij eenvoudig om de openingstreffer aan te tekenen; 1-0. Rijsoord wilde gelijk de bakens verzetten en de kansen kwamen er. Al twee minuten later had scheidsrechter Kraak niet de moed om Rijsoord een verdiende strafschop toe te kennen, maar legde de bal net buiten het strafschopgebied neer. De weg van de minste weerstand. De vrije schop van Nelson Costa de Brito werd door Mark Gaerthe over zijn doel getikt. Het zou in die periode niet bij die ene kans blijven. Alweer twee minuten later belandde een snoeihard schot van Khalid Rahli op de lat en schoot Berry de Groot in een fraaie positie in de handen van de doelman. Met nog een bal van Rahli op de paal waren er voldoende kansen voor een gelijkmaker voor Rijsoord, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel na bijna een half uur spelen, toen een voorzet van Jimmy van der Vaart bij Mike van Gool terecht kwam. In het strafschopgebied hield hij de bal goed onder zich, waarna Nelson Costa de Brito er uiteindelijk de gelijkmaker van maakte; 1-1. Een frommelgoal, maar ook die tellen. Daar waar iedereen verwachtte dat Rijsoord nu orde op zaken zou stellen, was het toch weer de thuisploeg die de voorsprong opeiste. Vier minuten na de gelijkmaker stond de 2-1 alweer op het scorebord. Twee verdedigers van Rijsoord liepen elkaar knullig in de weg en Jeremy Stork had de bal maar voor het intikken. Weer moest Rijsoord een achterstand rechtzetten. In de extra tijd van de eerste helft was de voorsprong van de thuisploeg nog bijna verder opgelopen, maar Nick Walbeek zag zijn vrije schop op de kruising uiteen spatten.

Onhoudbaar
Zes minuten na de rust kwam Rijsoord weer langszij en weer dachten de trouwe meegereisde supporters dat het nu weer goed zou komen. Zepp Jacobs ging prima diep over links en speelde de bal door op Mike van Gool. Die bedacht zich geen moment en bracht Jimmy van der Vaart in stelling. We weten inmiddels dat Van der Vaart doelgericht is en ook nu weer maakte hij dat waar. Doelman Gaerthe was kansloos op zijn onhoudbare inzet; 2-2. Echter met nog iets meer dan een half uur te spelen was er weer geklungel in de verdediging van Rijsoord. Yousif de Kock mocht zelfs tweemaal ‘aanleggen’ om uiteindelijk de 3-2 te scoren. Trainer Steef Buijs wisselde zijn team nog eens op twee posities, maar het mocht niet meer baten. Vier minuten later liep de thuisploeg uit naar 4-2 door een doelpunt van Mitchell Hendriks en zes minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Stork bij een uitval de vijfde treffer voor BVCB aantekenen. Een grote, maar zeker ook geflatteerde nederlaag voor Rijsoord, dat hiermee voorlopig vanuit de middenmoot de volgende wedstrijden zal moeten spelen. Trainer Steef Buijs en zijn staf zullen ook gezien hebben dat de balans vandaag in het team van Rijsoord niet evenwichtig was. Er is weer een week om hieraan te werken.

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk, dat twee punten meer heeft dan Rijsoord. De Westlanders wonnen zaterdagmiddag ruim van degradatiekandidaat De Meeuwen.

Opstelling: Ragip Özrak – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Bruto – Berry de Groot (70. Casper Gerritse) – Jimmy van der Vaart (63. Patrick Berends) – Khalid Rahli – Mike van Gool – Stephan Ooms – Mike van Dongen (70. d’Angelo da Silva) – Zepp Jacobs.