Rijsoord krijgt te weinig

7 October 2018, 13:09 uur

Zaterdagmiddag heeft Rijsoord in de competitiewedstrijd te weinig gekregen. Daar waar de thuisploeg er met de volle winst vandoor ging, was een gelijkspel beter op zijn plaats geweest. Maar goed beschouwd hadden beide ploegen geen punten verdiend, want echt goed was het deze wedstrijd niet. Er werd te slordig gespeeld, waardoor van beide kanten veel aanvallen op niets uitliepen. En SHO had in spits Joost Both een prima invaller, die uiteindelijk deze wedstrijd het verschil maakte. Hopelijk valt de blessure van de uitgevallen Darlison Gerardus mee, want de verdediger moest al in de eerste helft met waarschijnlijk een knieblessure gewisseld worden. En trainer Steef Buijs heeft al problemen in de verdediging, want ook Ard Hartman is de komende wedstrijden vanwege een blessure afwezig.

Rijsoord heeft aan de uitwedstrijden tegen SHO niet al te beste herinneringen. De laatste twee uitwedstrijden werden ruim verloren met niet minder dan vijftien tegendoelpunten. De vraag was natuurlijk hoe Rijsoord het deze wedstrijd zou doen. Tot nu toe werd gelijkgespeeld in Vlaardingen tegen Delta Sport en vorige week werd ruim gewonnen van De Meeuwen, echter de laatstgenoemde vereniging lijkt nu al een van de degradatiekandidaten te worden. Desley de Wolf werd bij afwezigheid van Ard Hartman naast Niels Groeneveldt in de verdediging geposteerd.

Voortvarend
De thuisploeg ging voortvarend van de kant en al direct na de aftrap en met nog maar twintig seconden op het scorebord ging een eerste schot net naast het doel van Ragip Özrak. SHO zou in de aanvangsfase nog meer mogelijkheden op een openingsscore krijgen, echter het vizier stond nog niet op scherp en ook de lat zorgde er een keer voor dat Rijsoord niet snel tegen een achterstand aankeek. Na een kwartier was de storm in Oud-Beijerland een beetje geluwd en kon Rijsoord meer en meer in het eigen spel komen. Enkele aanvallen werden opgezet, maar de echte zuiverheid ontbrak. Ook bij SHO bleek die scherpte te ontbreken. Na bijna een half uur spelen kwam SHO dan toch op voorsprong door een doelpunt van Bob Vermunt; 1-0. Bij een duel liep Darlison Gerardus een ogenschijnlijk zware blessure op, toen zijn been in het kunstgras bleef staan en hij zijn knie verdraaide. De verdediger kermde van de pijn. Scheidsrechter Wolf zag het gebeuren, maar weigerde het spel te onderbreken en SHO kon een uitval opzetten. Die werd door Vermunt succesvol afgerond omdat bij Rijsoord even de organisatie weg was. Rijsoord was woedend op de scheidsrechter, maar die draaide zijn beslissing niet meer terug. Het kwam de sfeer in het veld even niet ten goede, maar na de rust zou die er wel weer zijn. Gerardus werd vervangen door Stephan Ooms. Vier minuten voor tijd was het Khalid Rahli, die de verdiende gelijkmaker het scorebord zette; 2-2. Een strakke voorzet van rechts van Melvin Zaalman rondde hij prima af. Doelman Peter konings was kansloos.

Controle
In de tweede helft had Rijsoord de controle over het spel, maar de precisie bleef ontbreken waardoor aanvallen niet echt gevaarlijk werden. Trainer Steef Buijs moest vanaf de bank opvallend veel coachen om zijn ploeg weer dat te laten doen wat was afgesproken. Zepp Jacobs en Patrick Berends kwamen in het veld voor Mike van Gool en Melvin Zaalman. Twaalf minuten voor tijd kwam SHO op voorsprong. Invaller Joost Both rondde een aanval doeltreffend af; 2-1. Assistent-scheidsrechter Mike Verhoeven vlagde voor buitenspel, maar dit werd niet overgenomen door scheidsrechter Wolf. Rijsoord, dat zich al gepakt voelde door het eerste doelpunt van de thuisploeg, was woedend. Echter de woede koelde alweer snel toen twee minuten later Zepp Jacobs de stand weer gelijk trok; 2-2. Ook hier werd een vlagsignaal van de assistent niet overgenomen. Vijf minuten voor tijd was het weer Joost Both, die voor veel vreugde bij de thuisploeg zorgde; 3-2. Daarna had Rijsoord nog enkele minuten om weer de gelijkmaker te scoren, maar die bleef uit. Vooral omdat er niet altijd slim werd gespeeld en SHO daardoor makkelijk on uitverdedigen. Drie minuten voor tijd werd Niels Groeneveldt in het strafschopgebied nog vastgehouden, maar de scheidsrechter deed alsof hij niets zag. Met deze nederlaag kreeg Rijsoord te weinig of SHO te veel, maar op basis van de hele wedstrijd hadden beide ploegen niet meer dan een gelijkspel verdiend.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma als Kloetinge op bezoek komt. De Zeeuwen speelden zaterdag gelijk tegen Delta Sport en zullen graag met de drie punten weer naar Zeeland rijden. Het is aan Rijsoord om dit te voorkomen.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Darlison Gerardus (30. Stephan Ooms) – Niels Groeneveldt – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (69. Zepp Jacobs) – Mike van Dongen – Melvin Zaalman (75. Patrick Berends).