Rijsoord koploper na winst op Westlandia

25 November 2018, 19:41 uur

Zaterdagmiddag heeft Rijsoord dankzij een nipte overwinning op Westlandia en door het verlies van SHO de koppositie in de eerste klasse B van West 2 van de Oud-Beijerlanders overgenomen. Het was soms een moeizame wedstrijd voor de thuisploeg, die vooral in de tweede helft het zichzelf onnodig moeilijk maakte door niet eerder afstand van de tegenstander te nemen. Daardoor werden het in de slotfase nog enkele spannende minuten, maar konden uiteindelijk toch de drie punten aan het totaal worden toegevoegd.

Trainer Steef Buijs moest het deze wedstrijd doen zonder de geschorste Nelson Costa. Hierdoor startte Melvin Zaalman in de basis. Voor de bezoekers was het, in tegenstelling tot wat er in de voorbeschouwing stond, zaterdagmiddag de 61ste wedstrijd in de eerste klasse. Dus geen debutant, maar een behoorlijk ervaren eersteklasser. Dat bleek ook in de wedstrijd, want Westlandia liet zien over een goed team te beschikken. Het stond aan het begin van de wedstrijd niet voor niets met slechts een punt minder direct onder Rijsoord. De Kraaien waren dus gewaarschuwd, alhoewel dat in het eerste deel van de wedstrijd niet altijd bleek. Toch was Rijsoord binnen zeven minuten al dicht bij een openingstreffer, maar de diepgaande Melvin Zaalman zag zijn inzet net in de handen van doelman Stijn van Beek belanden. Daarna was het vooral Westlandia dat met snelle combinaties het spel van Rijsoord probeerde te ontregelen. Gelukkig was de verdediging van Rijsoord vandaag in goede doen, waardoor er voor de bezoekers nauwelijks kansen kwamen. Na een twintig minuten kreeg Rijsoord wat meer vat op het spel van de Westlanders en kwamen er, mede door toedoen van de snelle aanvallers, kansen. Eerst was het Khalid Rahli, die bij een dieptepass de bal net niet kon vrijspelen om echt gevaarlijk te worden. Daarna was het een voorzet van de hard werkende Zepp Jacobs, die zijn voorzet net achter de aanvallers zag belanden. En daarna was het ook nog een Mike van Gool, die zijn inzet op de paal zag belanden. Het was het slot van een mooie en snelle aanval van Rijsoord. Na 32 minuten was het dan toch raak. Bij alweer een snelle aanval kwam doelman Van Beek te vroeg uit zijn doel lopen en maakte Melvin Zaalman met een fraaie lob de openingstreffer; 1-0. Vijf minuten later stond alweer de tweede treffer voor Rijsoord op het scorebord. Mike van Gool zag Zaalman in de diepte sprinten en gaf hem de bal mee. De rappe aanvaller legde de bal daarna breed op de sprintende Zepp Jacobs, die de bal zo achter doelman Van Beek kon lopen; 2-0. De tegenstander was in die periode rijp om opgerold te worden, maar Rijsoord verzuimde om definitief de ‘trekker’ over te halen.

Tegentreffer
Na de rust ging Westlandia nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt om wat aan de achterstand te doen. Rijsoord kan het zichzelf kwalijk nemen van de aanvalsdriften van de tegenstander niet geprofiteerd te hebben. Nu liet het zich steeds verder terugdringen en kwamen er kansen voor Westlandia. Echter doelman Özrak stond goed op zijn plaats en voorkwam enkele malen een tegendoelpunt voor de tegenstander. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd had invaller Jimmy van der Vaart de wedstrijd ‘in het slot’ kunnen gooien. Nadat hij zich prima had vrijgespeeld zag hij zijn inzet net voorlangs gaan. Het werd nog nijpend voor Rijsoord toen scheidsrechter Post een overtreding op een speler van Westlandia zag en naar de ‘stip’ wees. De strafschop werd afgerond door Vince van de Knaap; 2-1. Scheidsrechter Post die een goede wedstrijd floot liet nog enkele minuten doorspelen, maar floot daarna tot opluchting van alles wat Rijsoord was de wedstrijd af. Door de Kraaien is keihard gewerkt om deze overwinning binnen te halen. Binnen het team viel deze zaterdagmiddag Zepp Jacobs door zijn inzet en loopvermogen positief op en hij speelde een prima wedstrijd.

De koppositie is nu bereikt, maar nu is het zaak om die vast te houden. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdagmiddag om 14.30 uur in Voorburg tegen Forum Sport en daar zal Rijsoord als koploper benaderd worden. ‘Adel verplicht’ en dus zal Rijsoord zich ook als koploper moeten gedragen om een overwinning te bewerkstelligen.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Khalid Rahli (84. Patrick Berends) – Mike van Gool (89. Darlison Gerardus) – Stephan Ooms – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman (72. Jimmy van der Vaart).