Rijsoord in finale Zilveren Crab Toernooi

22 August 2018, 09:39 uur

Rijsoord speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur in de finale van het Zilveren Crab toernooi tegen GJS, waarbij er weer een ontmoeting is met oud Rijsoordtrainer Cees Lagendijk. Om in de finale te komen moest Rijsoord eerst met Jong FC Dordrecht afrekenen en dat gebeurde pas na een strafschoppenserie, waarbij Jong FC Dordrecht eenmaal miste.

Trainer Steef Buijs zag ook deze wedstrijd weer als een oefenwedstrijd en liet vrijwel alle spelers in actie komen om daarmee een goed beeld van de mogelijkheden van het team te krijgen. Het door Oranje Wit georganiseerde Zilveren Crab toernooi kent een lange historie. Ooit in 1953 opgestart en met Emma als eerste winnaar dreigde het toernooi na 1990 in de vergetelhoek te geraken. In 2015 werd de organisatie van het toernooi weer opgepakt en zo stond Rijsoord dinsdagavond tegenover Jong FC Dordrecht. Een team waarvan enkele spelers nog een competitieduel van daags daarvoor in de benen hadden.

Kansen
Rijsoord kreeg de eerste grote kans om de score te openen, maar oog in oog met de doelman van Jong FC Dordrecht moest Khalid Rahli te lang nadenken en kon de doelman de bal van zijn schoen pakken. Na ruim een half uur spelen kwam Jong FC Dordrecht op voorsprong, maar vier minuten later was het Khalid Rahli, die nu geen tijd had om na te denken en vanaf de rand van het strafschopgebied de doelman kansloos liet; 1-1. Rijsoord kreeg meer kansen en had eigenlijk al afstand van de tegenstander moeten nemen, echter met de gelijke stand ging de rust in.

Na de rust nam Rijsoord met een doelpunt van Nelson Costa de Brito afstand van de tegenstander. Hij speelde zichzelf prima vrij en de bal verdween onhoudbaar in de verre hoek; 2-1. Rijsoord kreeg meer kansen. Zo kopte Mike van Gool daarvoor al op de lat en zag hij een schot in de handen van de doelman verdwijnen. Na de voorsprong zakte Rijsoord in en zocht Jong FC Dordrecht steeds meer de aanval op. Vreemd dat je het spel zo uit handen kan geven. Het leverde tien minuten voor tijd de gelijkmaker op; 2-2. Dat zou ook de eindstand betekenen en dus moest een strafschoppenserie bepalen wie naar de finale mocht gaan. Aangezien Dordrecht eenmaal niet wist te scoren is het Rijsoord dat zaterdagmiddag tegen GJS mag aantreden. De troostfinale wordt om 13.30 uur tussen Oranje Wit en Jong FC Dordrecht gespeeld.