Rijsoord geeft zich gewonnen

13 May 2018, 15:50 uur

Het lijkt erop dat Rijsoord de handdoek in de ring heeft gegooid en zich willoos naar de degradatie naar de eerste klasse laat leiden. Daar waar de supporters zaterdagmiddag tegen het al gedegradeerde Argon op een overwinning hadden gehoopt, lieten de spelers hen in de kou staan. Het werd voor de supporters een zaterdagmiddag van ergernis, want vrijwel niets lukte er bij de Kraaien, die hun tegenstander er na de wedstrijd met de drie punten vandoor zagen gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het duidelijk dat Rijsoord de punten hard nodig heeft. Het elftal staat nog steeds een punt boven de rode streep, die garant staat voor directe degradatie. Nu staat RVVH daar nog met het al gedegradeerde Argon, maar iedere misstap kan fataal zijn. De laatste twee weken had Rijsoord geen competitieverplichting en werd donderdagavond alleen nog tegen Sliedrecht geoefend. Een wedstrijd die het zelfvertrouwen zeker niet opgevijzeld zal hebben. De vraag was of Rijsoord de wedstrijd tegen Argon zou aangrijpen om zich in een wat veiliger omgeving te manoeuvreren. Argon zou desondanks een lastige tegenstander kunnen zijn, want het team kon na de degradatie vrijuit voetballen. Personele problemen waren er voor trainer Gijs Zwaan en zijn technische staf niet en dus stond een goede wedstrijd niets in de weg. Het zou echter heel anders uitpakken.

Falen
In de wedstrijd kwam de onmacht van Rijsoord nadrukkelijk boven drijven. De ploeg wilde wel, maar faalde jammerlijk. De spelers wisten elkaar op beslissende momenten niet te vinden, waardoor veel balverlies werd geleden. Waren er dan geen kansen voor Rijsoord? Zeker wel, maar ook hier was er geen overleg en werden enkele mooie kansen verprutst. Zo kwam al binnen tien minuten Chris Promes alleen voor doelman Romero Antonioli, maar in plaats van de bal breed te leggen op twee vrije spelers, speelde hij de bal recht op de doelman. Kans verkeken. Kort voor rust een soortgelijke kans voor Patrick Berends, die een moeizame zaterdagmiddag kende. Van dichtbij plaatste hij de bal achter spits Mike van Gool en was ook deze kans verkeken. Argon liet zich in deze eerste helft ook niet onbetuigd. Eerst was het de ervaren Patrick Lokken, die doelman Michael Bekkers aan het werk zette. En dezelfde speler mocht daarna een strafschop nemen, maar deze werd vakkundig door de goalie van Rijsoord gestopt. Rijsoord mocht in de handen knijpen om niet in de eerste helft al tegen een achterstand aan te kijken.

De tweede helft was niet om aan te zien. De tijd ging dringen, hetgeen het spelniveau niet ten goede kwam. Rijsoord gaf na acht minuten in de tweede helft de wedstrijd uit handen, toen Mark van der Weijden de 0-1 mocht scoren. Enkele minuten later alweer een kans voor dezelfde speler, maar nu stopte Bekkers hem. Rijsoord zakte steeds verder weg in het moeras en kon het tij niet meer keren. Het overleg was weg en kwam, ondanks de wissels, niet meer terug. Argon zocht daar waar mogelijk de aanval en was daarbij behoorlijk gevaarlijk. Het vonnis werd met nog twintig minuten te spelen geveld door alweer Van der Weijden, toen hij de 0-2 aantekende. De sfeer binnen het team zakte onder het vriespunt en ook de supporters lieten duidelijk hun ongenoegen blijken. Een verloren wedstrijd waar het team zelf debet aan is. Voor Rijsoord resteren nog twee wedstrijden en de vraag is hoe het team die gaat uitspelen. Bij de supporters is het vertrouwen in een goede afloop weg en in het meest positieve geval is er nog een nacompetitie. De vraag is echter of dit krakende team nog de puf kan opbrengen om zes wedstrijden nacompetitie te spelen.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen. De Vlaardingers staan in de middenmoot en wonnen zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Nootdorp. Deze wedstrijd volgende week zaterdag begint om 14.30 uur. Tussentijds is er nog een bekerwedstrijd tegen SC Feyenoord en deze wedstrijd is dinsdagavond om 20.00 uur.

Opstelling: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Berry de Groot, Chris Promes (61. Ibrahim el Koubai), Khalid Rahli, Michael van Gool (61. D'Angelo da Silva), Zepp Jacobs, Patrick Berends (66. Desley Hoogendijk).