Rijsoord bekert verder

16 September 2018, 11:48 uur

De 2-1 overwinning op streekgenoot Heerjansdam was voor Rijsoord voldoende om als poulewinnaar de volgende bekerronde te halen. In een niet overtuigende wedstrijd trokken de Kraaien aan het langste eind en dat was mede te danken aan de tegenstander, waarbij de aanvallers wel veel inzet vertoonden, maar waarbij de nauwkeurigheid te wensen overliet. Doelpuntenmakers bij Rijsoord waren Mike van Gool en Stephan Ooms.

De laatste wedstrijd in deze bekerronde was voor Rijsoord een mooie graadmeter op weg naar de competitie, die volgende week zaterdag van de kant gaat. Tegenstander was eersteklasser en streekgenoot Heerjansdam en dus mocht je een derby verwachten, waar de vonken vanaf zouden spatten. Helaas is die tijd al lang geleden en kregen de toeschouwers een wedstrijd voorgeschoteld, die middelmatig van niveau was. Op het veld stonden twee teams, die hard werkten maar ook de nauwkeurigheid misten en daardoor te weinig kansen konden creëren. Het was tekenend dat het enige echte wapenfeit in de eerste helft de 1-0 van Mike van Gool was. De spits werd in het strafschopgebied onreglementair bejegend en dus kreeg Rijsoord een strafschop toebedeeld, die het ‘slachtoffer’ zelf verzilverde. Het zou ook de ruststand zijn.

Wisselingen
De tweede helft ging Heerjansdam op zoek naar de gelijkmaker, maar de onzuiverheid in de passes bleef de ploeg parten spelen. Trainer Steef Buijs bracht in die tweede helft de drie wissels in het veld en dat bracht even wat meer ‘schwung’ in het elftal van Rijsoord. Met nog een kwartier te spelen werd een geldig doelpunt van Mike van Gool ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd. In diezelfde periode zorgde doelman Ragip Örzak met enkele goede reddingen dat Heerjansdam niet kon tegenscoren. Drie minuten voor het einde gooide Stephan Ooms de wedstrijd ‘in het slot’. Vanaf links komend ging hij in het strafschopgebied een prima een-twee met Zepp Jacobs aan en zijn fraaie schot maakte doelman Sander Schreuder kansloos; 2-0. Je zou denken dat Rijsoord de wedstrijd daarna rustig kon uitspelen, maar in blessuretijd mocht Heerjansdam nog tegenscoren. Darlison Gerardus kreeg de bal tegen zijn arm en dat leverde voor de bezoekers een strafschop op. Koen Botterhuis ontfermde zich over het onverwachte buitenkansje; 2-1. Het zou tevens de einduitslag worden en op basis daarvan werd Rijsoord poulewinnaar in deze eerste bekerronde en gaat dus automatisch door naar de volgende ronde.

De volgende wedstrijd gaat het om het ‘echie’ als Rijsoord om 14.30 uur tegen Delta Sport in Vlaardingen aantreedt.

Opstelling: Ragip Örzak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Niels Groeneveldt – Romain van Bruggen (64. Zepp Jacobs) – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool – Mike van Dongen (69. Stephan Ooms) – Melvin Zaalman (74. Patrick Berends).