Ros (Groen Links) haalt uit naar Partij 18PLUS

mainImage
Ros (Groen Links) haalt uit naar Partij 18PLUS

Vandaag, donderdag 8 november, is de raadszaal de hele dag ingeruimd voor de Algemene Beschouwingen, waarbij de partijen mogen reageren op de begroting voor 2019 en ook moties morgen indienen om zo, buiten het programma om, steun te vinden voor hun punten. Björn Ros nam de gelegenheid te baat om zijn ongenoegen te uiten over de opstelling van Partij 18PLUS, die na de zege tijdens de verkiezingen in het college kwam, maar geen bijdrage aan de Algemene Beschouwingen verzorgde. De verklaring van Ridderkerks grootste partij was: "Partij 18PLUS heeft aangegeven dat zij geen Algemene Beschouwingen op schrift zal uitbrengen. Partij 18PLUS beschouwt het hele jaar door."

Een zichtbaar geïrriteerde Ros reageerde hierop: "Het gaat me aan het hart en dat is niet persoonlijk. Maar zoals de fractie van 18PLUS zich vandaag heeft opgesteld... Zij doen niet mee aan het debat. Doen niet mee aan de Algemene Beschouwingen. Doen niet mee aan moties. Willen niets bespreken in hun fractie. Waarom zitten deze vijf mensen hier dan? Dat is mij gewoon een raadsel. Ga iets nuttigs doen. Ga lekker buiten zitten. Ga in de zon zitten of zo. Maar waarom zit u hier? Het lijkt wel of u een soort van stemvee bent. En dat vind ik raar."

Robert Kooijman, van fractiepartij Christenunie, viel later Ros in zachtere bewoordingen bij. "Zij hebben aangegeven heel wat te verwerken en te leren te hebben gehad in de afgelopen periode, dat is begrijpelijk." Namens de Christenunie gaf Kooijman aan te hopen dat de organisatie van 18PLUS er nu staat en dat er een inhoudelijk debat gevoerd kan gaan worden. "Dat verwachten wij wel van de grootste partij."


Foto: Digitaal Dagblad