Meepraten over plannen gemeente 2019

mainImage
Meepraten over plannen gemeente 2019

Elk jaar stelt de gemeente een begroting op voor het komende jaar. De begroting gaat niet alleen over geld, maar ook over de plannen van de gemeente voor het komende jaar. Voordat de gemeenteraadsleden over de begroting beslissen, willen zij graag horen wat inwoners en organisaties van de plannen vinden. Daarom organiseert de gemeenteraad de ‘Ontmoeting rond de begroting’.
Uw ideeën kunnen van invloed zijn op de plannen voor 2019. Tijdens de Ontmoeting rond de begroting kan iedereen die in Ridderkerk woont, werkt of actief is, direct met raadsleden van gedachten wisselen over de plannen van de gemeente voor het komende jaar.

Begrotingsmarkt: ‘Ridderkerk verduurzaamt’
Elk jaar nodigt de raad naar aanleiding van een thema Ridderkerkse organisaties uit. Dit jaar is het thema: Ridderkerk verduurzaamt.

Duurzaamheid is een breed begrip. We streven ernaar dat in een duurzame wereld mensen, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. Er zijn veel dingen die u kunt doen om duurzamer te leven. Zo kunt u bijvoorbeeld bewuster omgaan met energieverbruik/- opwekking, afval scheiden, letten op wat u koopt en waar.

Ook Ridderkerk verduurzaamt.
In Ridderkerk zijn veel organisaties die op een of andere manier bezig zijn met Ridderkerk duurzamer te maken. Maak tijdens de Ontmoeting rond de begroting kennis met: Aardoom Hoveniers, De Groene Stroom, Stichting Woonvisie, Waterschap Hollandse Delta, Snuffelpand, Beleidsplatform Natuur, Milieu en Duurzaamheid, Paviljoen Struis, Netwerk natuur Milieu en Duurzaamheidseducatie, Operatie Steenbreek, Gemeente Ridderkerk – Riolering, Repair café, Engie.

Waar en wanneer
De ontmoeting rond de begroting wordt gehouden op donderdag 11 oktober 2018 van 20.00 tot 22.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom.

Meer informatie
Voor meer informatie over de ontmoeting rond de begroting en de deelnemers kunt u contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad: M. Slingerland via [email protected] of (0180) 451 720.
Of kijk op www.ridderkerk.nl/ordb. De ontwerpbegroting 2019 is digitaal te vinden bij de vergaderstukken van de begrotingsraad op 8 november: www.ridderkerk.nl/vergaderstukken.


Foto: Digitaal Dagblad