"Alle AOW-ers gratis met de bus"

mainImage
"Alle AOW-ers gratis met de bus"

Als het aan de nieuwe coalitie ligt, kunnen alle Ridderkerkse AOW-ers straks allemaal gratis met de bussen van de RET. Dat is een van de onderdelen van het coalitieakkoord dat afgelopen week door Partij18PLUS, EVR, CDA, SGP en CU gepresenteerd werd.

Daarmee werd een grote wens van Partij18PLUS ingewilligd. Op dit punt bevestigde onder meer SGP-voorman Van der Duyn Schouten aan dat zijn partij hier had toegegeven: “Gratis RET-vervoer voor iedere Ridderkerker vanaf de AOW-leeftijd had wat ons betreft niet gehoeven. Er zijn genoeg mensen in die leeftijdscategorie die het zelf kunnen opbrengen.” Op andere punten was het juist de partij van Van Os die flink had ingeleverd bij de andere partijen. Het loslaten van de zondagsopenstelling, één de hoofdpunten in het programma van 18PLUS, voelt voor de partij en haar kiezers wellicht als meer dan wisselgeld.

Morgen wordt in de raad het gehele coalitieakkoord besproken. Dan zal ook meer duidelijk worden over de invulling van de wethoudersposten en welke wethouders eventueel parttime zullen gaan acteren.


Foto: Digitaal Dagblad