Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen zaterdag 15 september alvast in hun agenda zetten. Vorige week wist het Ridderkerks Dagblad al te melden dat onder meer De Wannebiezz en de Gebroeders Ko op 15 september op de RadioNL Zomertoer te zien zijn. Deze week maakte de Stichting Evenementen Ridderkerk een flinke lijst met artiesten bekend die ook op het Koningsplein op gaan treden. De meest het oog springende namen op die lijst zijn zijn Alain Clark, Jan Smit en John de Bever.

De lijst met namen is tot nu toe als volgt: Helemaal Hollands, Yves Berendse, Alpenzusjes, Joeri Plaizier. Mart Hoogkamer, Nelis Leeman, Rob van Daal, Doenja, Lina Steevens, Fred van Gerven, Peter La Haye, Wannebiezz, Wesley Ponsen, Marlane, Perry Zuidam, New Timeless, Gino Graus, Kees Haak, Demy de Groot, Gebroeders Ko, John de Bever, Jeffrey Heesen, Jan Smit, Alain Clark & Glen Faria.

De SER is op dit moment hard bezig om bedrijven warm te maken te participeren in het Ridderkerkse feest. Van der Valk Hotel Ridderkerk als hoofdsponsor aanmeldde en de horeca van het Koningsplein zijn al in het verhaal betrokken. De avond zal worden afgesloten met een afterparty in de foyer bij Burgerzaken.

In de week die volgt hoopt de SER van het Koningsplein een grote zandbak te maken. In het kader van de feestweek en de nationale sportweek zullen in samenwerking met stichting Facet gedurende de gehele week overdag en ’s avonds beachvolleybaltoertooien en andere sportactiviteiten georganiseerd worden voor scholen, bedrijven, wijken etc. Een beachparty op vrijdag en clinics op zaterdag moeten de afsluiting worden.

De SER biedt diverse sponsorpakketten aan, waarover op de website van de SER meer informatie is te vinden.