Ommoord – Bolnes: 3 – 6

14 October 2018, 11:36 uur

Zaterdag stonden SV Ommoord en SV Bolnes tegenover elkaar. De wedstrijd begon met een minuut stilte en Bolnes speelde met rouwbanden, vanwege het overlijden van lid van verdienste en oud-secretaris Dries de Ridder, eerder deze week.
De wedstrijd was twaalf minuten oud toen Bolnes alweer zijn vierde strafschop tegen kreeg in vier wedstrijden. Aanvoerder Ronald Vrolijk maakte hands en de warrig leidende scheidsrechter Knuppe legde bal op de stip. Dit buitenkansje werd door Roelof Breukhoven feilloos in het doel gedeponeerd.
In de 15e minuut kreeg Aleph Real Lopez in buitenspelpositie de bal en rondde af. De grensrechter van Ommoord vergat te vlaggen dus keurde de scheidrechter de goal goed.
Drie minuten later speelde Ronald Vrolijk voor Sinterklaas in zijn eigen defensie. Hij wilde een speler van Ommoord uitkappen, maar verslikte zich in zijn eigen techniek. Dit cadeau werd vakkundig uitgepakt door Ommoord, 2–1.
Tien minuten later maakte Willy de Kok een uitstekende sliding, waarmee hij Derrel Lionahr de ruimte in stuurde. Die maakte geen fout en bracht de ruststand op 2–2.

De tweede helft was dertig seconden oud, toen Derrel Lionahr de 2–3 op de borden bracht. Nog eens drie minuten later maakte Erik Aslanyan geheel vrijstaand bij de tweede paal de 2–4. In de 53e minuut verdedigde de Bolnesdefensie slecht uit, Roelof Breukhoven kreeg de bal op het midden van het veld en zag in een split second dat keeper Ozgur Cakir ver voor zijn goal stond en schoot op de goal. Cakir ging als een haas terug en elimineerde al teruglopend met een schitterende duik deze kans. En nog was de koek niet op, want Robin Visser bracht met zijn eerste balcontact na zijn wissel de 2–5.

In de slotfase kreeg Bolnes weer een strafschop tegen. Martin Zaalman hapte te gretig en de speler van Ommoord liet zich gewillig vallen. Misschien wel de beste speler van Ommoord, Roelof Breukhoven, benutte ook deze kans en bracht de stand op 3–5.
In de 87e minuut bracht Derrel Lionahr met een prachtig schot de eindstand stand op 3–6.

Zo warrig als scheidsrechter Knuppe de wedstrijd leidde, zo vulde hij ook het wedstrijdformulier. Hij vermeldde namelijk een van 6–3 winst voor Ommoord, in plaats van Bolnes.