Sport en Welzijn organiseert in de kerstvakantie een voorstelling voor kinderen van vier tot negen jaar en hun familie. Valentijn Productiehuis speelt het beeldend sprookje ‘De Drakentemmer’ op dinsdag 3 januari in Theater Het Plein van 13.30 tot 15.00 uur. De zaal gaat vijf minuten voor tijd open.
De voorstelling gaat over een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje op het eiland ‘Krijt’. Ooit is alle kleur uit het leven van de mensen op het eiland verdwenen, waardoor zij nu alleen zwart en wit kennen. Het was het werk van de vuurdraak, maar niemand op het eiland weet waarom. Het jongetje gaat op zoek naar het antwoord. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?
Het verhaal wordt vertelt door een tweetal acteurs met behulp van woorden, liedjes en tekeningen. De voorstelling wordt op bordkrijt getekend en weer uitgeveegd. De voorstelling gaat over jezelf durven zijn en vriendschap. De voorstelling is geïnspireerd door tekeningen van Mies van Hout, kinderboekillustrator.
Na de voorstelling van circa 50 minuten, kunnen de kinderen meedoen met de workshop. Deze drama-spelworkshop wordt verzorgd door de spelers. Ook is er een creatieve activiteit. Het tweede deel duurt circa 35 minuten.
De jongste kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. In de voorverkoop zijn de kaarten voor € 5,00 verkrijgbaar bij de kassa van De Fakkel, reserveren kan via [email protected] Indien er kaarten over zijn, kunt u deze op de dag zelf bij het theater kopen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!