Rijsoord heeft zaterdagmiddag aan de sportieve verplichting voldaan door in het kader van de Regio Rijnmondcup te winnen van GVHH’13. Het duurde echter tot diep in de tweede helft dat er afstand van de thuisploeg werd genomen. Het lag zeker niet aan de kansen, maar wel aan de afronding daarvan. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Borsboom.

Trainer Gijs Zwaan had enkele spelers vrijaf gegund, want de basis van Rijsoord is breed genoeg om een representatief elftal in het veld te brengen. Dus mocht er ook een positief resultaat van Rijsoord verwacht worden en de bezoekers bleven de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Al binnen tien minuten had Rijsoord op voorsprong moeten komen, echter spits Patrick Berends schoot de bal in kansrijke positief hoog over. Kennelijk stond het vizier van Berends deze zaterdagmiddag niet op scherp, want hij miste nog enkele prima kansen. Na een kwartier moest Rijsoord met tien man de wedstrijd uitspelen. Ibrahim el Koubai werd met een tweede gele kaart binnen een minuut van het veld gestuurd. Kort daarvoor was hij in een kansrijke positie hard neergehaald door een van de verdedigers van de thuisploeg en waar een rode kaart niet misstaan had werd hiertegen door de scheidsrechter niet adequaat opgetreden. El Koubai kon daar moeilijk overheen stappen en bij de eerstvolgende aanval beging hij al dan niet een overtreding. In ieder geval wel in de ogen van een scheidsrechter en dat kostte hem een gele kaart. In plaats van dat te accepteren bleef hij aanmerkingen op de leiding maken en dus volgde er binnen een minuut een tweede gele kaart en mocht hij het veld verlaten. Dom, onprofessioneel en oncollegiaal, want Rijsoord moest wel met tien man verder.

Afronding
E
chter ook met tien man bleef Rijsoord aanvallen en er kwamen ook voldoende kansen, maar de afronding ontbrak. Toch was het Rijsoord dat op voorsprong kwam en wel uit een dieptepass van Desley Hoogendijk. Chris Promes sprintte in het gat en liet de doelman van de thuisploeg kansloos; 0-1. Echter twee minuten later was het alweer gelijk. Jimmey Donkers van GVHH’13 klopte Stephan Ooms op snelheid en rondde zijn aanval netjes af; 1-1. Trainer Gijs Zwaan rekende zijn verdediger het doelpunt kennelijk zodanig aan dat hij Siebren Hoekstra in het veld bracht. Vijf minuten voor de rust dacht de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen door alweer Donkers, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft was Rijsoord dan uiteindelijk wel wat trefzekerder en werd nog driemaal gescoord door Mathijn Valster, Patrick Berends en d’Angelo Silva. Uiteindelijk werd het dus een ruime 1-4 overwinning, maar met wat meer trefzekerheid had de uitslag in de dubbele cijfers moeten komen.

Rijsoord gaat zich nu richten op het kerstreces, maar kon nog net vernemen dat in het kader van de Palace Casino cup de volgende wedstrijd een uitwedstrijd tegen ASWH is. De komende weken heeft de selectie vrijaf en op 10 januari begint de training weer. Van 13 – 15 januari verblijft de selectie op het trainingsweekeinde in Hoenderloo. Verder zijn er de volgende oefenwedstrijden:

Zaterdag, 21 januari Rijsoord – Xerxes dzb
Dinsdag, 24 januari Rijsoord – ASWH combinatie.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers – Darlison Gerardus – Stephan Ooms (37. Siebren Hoekstra) – Desley Hoogendijk (77. Bilal Dadi) – Mathijn Valster (74. Stefan Havelaar) – Yuki Hosaka (57. D’Angelo Silva) – Ibrahim el Koubai – Berry de Groot – Chris Promes – Patrick  Berends – Donovan Lioe Anjie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!