Wie in de hoek zit waar de klappen vallen heeft geluk nodig om te stijgen. Tegen Groeneweg, de nummer twee in 2D ontbrak bij Slikkerveer het geluk. Het werd een geflatteerde 3-0 nederlaag.
De druiven waren zuur bij Slikkerveer. Trainer Danny Wijnstekers na afloop: ,,Wij hebben vandaag tegen twaalf man gespeeld. De scheidsrechter heeft de uitslag duidelijk beinvloed. Wij kregen alles tegen. ’’
Door de regenval was het kunstgrasveld in Zevenhuizen bijzonder glad. In de eerste helft had de thuisclub wel meer balbezit, maar de defensie van Slikkerveer (Iwan Tewelde, Cas Leenders, Gwendell Orcadio en Valerio Vers) gaf weinig weg. Op slag van rust ging het een keer fout. Bas Roos kon ongehinderd inkoppen (1-0).

Na de hervatting ging Slikkerveer op jacht naar de gelijkmaker. Casper Gerritse had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot net naast. Een vrije schop van Steven van Dongen ging langs de verkeerde kant van de paal. Slikkerveer claimde een strafschop toen Jair Umarella in het strafschopgebied onderuit werd gekegeld. Scheidsrechter Mank, die het spel op een te grote afstand leidde, wuifde de protesten weg. Slikkerveer drong Groeneweg in de verdediging. De gelijkmaker hing in de lucht. Zeven minuten voor het einde ging het mis. De bank van Groeneweg veerde op. Cas Leenders, die zich ook met de aanval wilde bemoeien, zou een overtreding gemaakt hebben. Mank trok geel. Toen Leenders hem om uitleg kwam vragen, volgde een handgeklap. In zo’n situatie niet slim van Leenders. Het handgeklap kon Mank niet waarderen en gaf weer geel dus rood. Met de numerieke minderheid was de wedstrijd meteen beslist. Slikkerveer liet het daarna lopen en zag de thuisclub via Kai Leentvaar en Robin Zuierveld uitlopen naar 3-0. Aanstaande zondag speelt Slikkerveer (zonder Cas Leenders) de inhaalwedstrijd bij TOGB aanvang 14.30 uur.

Foto:Orange Pictures / Roelie ‘t Jong

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!