Richard de Wit heeft tijdens het NK squash 2018 de landstitel in de klasse D in de wacht gesleept. In het Frans Otten Stadion in Amsterdam was de Ridderkerkse tiener de sterkste van 29 deelnemers. Op dit NK werden alle niveaus (A t/m D) gespeeld.
De Wit was direct geplaatst voor het NK D-klasse, hij hoefde door zijn ranking geen kwalificatiewedstrijden te spelen. Vrijdagavond waren zijn eerste twee wedstrijden. De eerste wedstrijd won hij gemakkelijk in drie sets (foto). De tweede partij was lastiger, maar ging uiteindelijk ook gewonnen (4 sets). Hierdoor stond hij zaterdag in de kwartfinale tegen Lars van der Heide. Die wedstrijd won hij uiteindelijk met 3-2, na een 1-2 achterstand. Op zaterdag won De Wit, die naast het squashen ook nog korfbalt voor het Barendrechtse Vitesse, vervolgens ook de halve finale. In 4 sets moest Mark Toemen er aan geloven.

Op zondagmorgen was om 10:00 uur de finale, die uiteindelijk meer dan een uur zou duren. Tegenstander Jeroen Baars stond tot aan de finale slechts één set af. Toch ging de eerste set heel gemakkelijk naar De Wit (11-5), maar daarna kwam hij 1-2 achter. De junior rechtte de rug, herpakte zichzelf en won de laatste sets met 11-9 en 11-5. Daarmee werd hij terecht de kampioen in de D-klasse. In de toekomst ligt er zeker nog meer in het verschiet voor dit jonge squashtalent.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!