RVVH is zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen SteDoCo uit Hoornaar tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De nummer twee van de ranglijst was wellicht net iets slimmer en geraffineerder om na een 0-0 ruststand de vroeg in de tweede helft verkregen voorsprong vast te houden en over de streep te trekken. Het team met 4 ex RVVH-spelers in de basis kon derhalve met een minimale winst van 0-1 huiswaarts keren.

Voor het begin van de wedstrijd werd aanvoerder Dino Rodriques de Pina in de bloemetjes gezet in verband met zijn 250e officiële wedstrijd voor RVVH 1. De Pina zette zelf in de vijfde minuut een mooie aanval over links op waarbij de juiste afronding echter net ontbrak. Een minuutje later deed SteDoCo hetzelfde maar op het kletsnatte veld schoot de bal te ver door. De toeschouwers kregen vooral in de eerste helft een zeer tactische wedstrijd voorgeschoteld zonder dat hierbij veel echte uitgespeelde kansen zich voordeden. Dos Santos probeerde het van afstand maar zijn te zachte schot werd door keeper Mark Smith gemakkelijk gestopt. Enkele minuten later probeerde diezelfde Dos Santos het vanaf links opnieuw maar zijn wat “rare” voorzet of schot werd opnieuw door Smith gepakt. Halverwege de eerste helft zette SteDoCo een uitstekende aanval op over de as van het veld maar werd het eindschot net naast de paal van Danny Spelde geschoten. Ook Morris van den Brink kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen, waarbij Spelde kon redden of enkele corners ontstonden zonder tot resultaten te leiden. Tien minuten voor rust schoot Hayri Pinarci in vrijstaande positie hard naast het doel van RVVH waarbij Spelde kansloos geweest zou zijn. Vijf minuten later kreeg RVVH zijn beste kans van de wedstrijd. Diego Rietveld gaf de bal vanaf rechts voor waarbij de bal doorschoot naar de linkerkant van het veld. De Pina nam de bal over en gaf een uitstekende voorzet op de geheel vrijstaande Papito Merencia die tot ontsteltenis van heel RVVH de bal naast kopte. Een minuut later was het aan de andere kant bijna prijs. Rensy Barradas schoot in de mêlee van spelers bijna raak maar de bal kon nog net geblokt worden door de RVVH-defensie. Het laatste wapenfeit was voor RVVH. Een prima pass van Dieterich op Rietveld waarbij deze laatste zijn man kon uitkappen maar zijn schot toch langs de goal van SteDoCo zag gaan. Ruststand derhalve 0-0.

Vroeg in de tweede helft mocht SteDoCo in de persoon van ex RVVH-er Jordey van Dam een vrije trap vanaf de linkerkant net voor het strafschopgebied nemen. Het moet gezegd worden: Van Dam nam de bal fantastisch en deed de bal onhoudbaar voor doelman Spelde in het net ploffen: een beauty van een doelpunt en dit betekende 0-1. Uiteraard werd SteDoCo hierdoor gesterkt en liet wat beter veldspel zien dan in de eerste helft. Er werd wat harder gewerkt en de ontstane gaatjes werden prima dichtgelopen. Ook kregen zij enkele corners te nemen die overigens niets opleverden. Na een misverstand in de RVVH-defensie kon invaller Joran Schröder bijna scoren maar hij zag zijn schot vanaf rechts net voorlangs gaan. Tien minuten later mocht SteDoCo een vrije trap nemen maar het schot werd prima gekeerd door doelman Spelde. Enkele minuten later volgde een prima aanval van RVVH over rechts waarbij Dieterich na een voorzet van Rietveld net naast schoot. Twee minuten later mocht Dos Santos een vrije trap namens RVVH nemen maar hij zag zijn harde schot van richting veranderen door een verdediger waardoor de bal corner liep. Deze corner bracht niet het gewenste resultaat. Tien minuten later liet invaller Meierdres namens SteDoCo onverwachts een hard schot los dat op de lat belandde. Hier kwam RVVH dus goed mee weg. SteDoCo was in deze fase van de wedstrijd wel wat sterker, mocht enkele corners nemen en speelde goed op balbezit om zo de overwinning veilig te stellen. RVVH kon daar weinig meer tegenover stellen afgezien van enkele corners en een vrije trap van Dos Santos zonder het gewenste resultaat. Zo leed RVVH toch enigszins onnodig een minimale nederlaag van 0-1.

RVVH – SteDoCo 0-0 (0-1)
53. Van Dam 0-1

Scheidsrechter: L. Timmer

Gele kaarten: Rodriques de Pina (RVVH) en Van Dam (SteDoCo).

RVVH: Spelde, Rodriques de Pina, Yekhlef, Swart, Jones (46. Kloppert), Merencia, Proost, Dos Santos, Eyongakpa (81. Cleef), Rietveld (67. De Jesus) en Dieterich.

SteDoCo: Smith, Jongeneel, Buist (46. Schröder), Patijn (81. Tokul), Van Dam, Pinarci, Weber, Wielinga, Barradas (46. Meierdres), Van den Brink en Martis.

Tekst: Nico Los
Foto: Archief

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!