De kenners zeggen weleens dat het verschil tussen een hoofdklasser en een team uit de eerste klasse niet zo groot is. Een bewering die zaterdag op sportcomplex Tienvoet niet opging. Het klasseverschil kwam wel tot uitdrukking. RVVH domineerde en Heinenoord hielp mee aan de 2-5 zege. Aan de overwinning viel niets af te dingen. Hoofdklasseer RVVH is klaar voor de competitie en Heinenoord kennelijk nog niet.
Heinenoord-voorziter Arie van den Berg: ,,Sanzio Dieterich was de uitblinker, maar verder was ik niet onder de indruk van RVVH. Wij hielpen de Ridderkerkers in het zadel. De tegendoelpunten waren vijf weggevertjes.’’
Al na twee minuten was het raak. Nedely Fortes profiteerde van een foutieve uittrap van doelman Nick Vervoort (0-1). Kort daarna legde uitblinker Sanzio Dieterich de bal panklaar neer voor Shamir de Jesus, die het laatste tikje gaf (0-2). Heinenoord was niet in staat om de Ridderkerkse formatie pijn te doen. Halverwege werd een doelpunt van RVVH op dubieuze gronden geannuleerd.

Pas vijf minuten voor de pauze deed Heinenoord van zich spreken. Richie Basoski schoot naast. Het was voor de thuisclub het enige hoogtepunt. Heinenoord wilde met een aantal invallers als herboren de tweede helft beginnen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. De onnavolgbare Dieterich scoorde de derde treffer (0-3). Binnen het uur produceerde hij ook de vierde treffer (0-4). Dieterich gaf zijn visitekaartje af en is klaar voor een divisieclub. Hij is voor RVVH niet te houden. Trainer Giovanni Franken wisselde daarna zes spelers. Dat kwam het spel niet ten goede. Heinenoord kreeg nu de kans om de ruime achterstand weg te werken. Invaller Mitch Fransen verkleinde de achterstand (1-4). En via een benutte strafschop door Marvin Strik op 2-4. In de slotminuut bepaalde Diego Rietveld de eindstand op 2-5. Trainer Franken na afloop: ,,Ik ben tevreden over de uitvoering. Zaterdag hervatten wij de competitie bij Swift in Amsterdam. Robert Kooiman (Mr. RVVH) stond langs het veld. Hij tobde de laatste maanden met klachten. ‘’Er werd gedacht aan de hamstrings, maar het kan ook een hernia zijn,’’ aldus Kooiman. Hij laat zich deze week weer onderzoeken en zal een MRI-scan laten maken.

Basis RVVH
Danny Spelde, Tarik Yekhlef, Dino Rodriques de Pina, Papito Merencia, Nedely Fortes, Sanzio Dieterich, Shamir de Jesus, Jessie Proost, Guytano Dos Santos, Mauro Kloppert, Jordi Mosmans.
Wisselspelers
Donovan Levestone, Rick Resoort, Djim Kammerman, Quincy Jones, Diego Rietveld, Geert van Cleef.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!