In een stevige midweekse oefenwedstrijd tegen de vrouwen van Bavel lijkt RVVH de weg omhoog gevonden te hebben. In eveneens een stevig duel was het te sterk voor Stedoco en verliet het de polder na een 0-1 winst.

Afgelopen woensdag oefende RVVH tegen de zondaghoofdklasser Bavel. Daar lichtte trainer Nasser Abdalla al een tipje van de sluiter op van de plannen die hij deze zaterdag had voor het duel met Stedoco. Na een reeks van teleurstellende wedstrijden moest de Ridderkerkse trainer ingrijpen om de neerwaartse spiraal een halt toe te roepen. Tegen Bavel probeerde hij een aantal aanpassingen. Deze resulteerden in een 5-2 overwinning tegen de Brabanders. Met de drie punten van vandaag erbij zal Abdalla tevreden zijn met de ingezette weg.

In Hoornaar was RVVH de betere ploeg. Stedoco kon slechts twee keer echt gevaarlijk worden met een schot van afstand. Deze schoten werden spectaculair en vakkundig door keepster Lisette Snel over de lat gewerkt. Alle andere aanvallen van Stedoco werden door de verdediging, onder leiding van de ervaren Esmeralda van den Heerik, van RVVH tijdig onschadelijk gemaakt. De, bij de senioren debuterende, scheidsrechter had moeite de partij in de hand te houden. De jonge leidsman had het eerste half uur makkelijk gele en zelfs rode kaarten, over en weer, uit kunnen delen maar deed het af met reprimandes. Hierdoor werd het een beetje vervelende strijd waar ook het publiek zich mee ging bemoeien.

RVVH verzuimde de eerste helft kansen om te zetten in doelpunten waardoor de rust doelpuntloos aanbrak.

De tweede helft eenzelfde beeld. RVVH viel aan waar Stedoco op de counter gokte. Doordat RVVH meer geduld kon opbrengen in de opbouw bleef het gevaarlijk. In de zeventigste minuut was het zo’n goed opgebouwde aanval die rechtsbuiten Rachel van Harlingen in balbezit bracht waarna ze met een goede voorzet Stephanie Valk bereikte die de bal met gevoel achter de Stedoco keepster volleyde. Een verdiende voorsprong die RVVH niet meer uit handen gaf.

Voor de Ridderkerkse dames een welkome winst waarmee het een paar plaatsen stijgt op de ranglijst naar plaats acht en zo boven Stedoco uitkomt dat op de negende plaats blijft steken.

Opstelling RVVH: Lisette Snel, Alyssa Dijkstra, Esmeralda van den Heerik, Celine Bruens (Danielle Noordermeer), Isabel Gulden, Fu-sang Pott (Nikki Roest), Jennifer Oliveira, Ramona van der Harst, Rachel van Harlingen, Manuela Grootenboer, Stephanie Valk (Annemarie Star).

Foto: archief/ Jan Pott

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!