Door een nipte zege (1-0) zijn de dames van RVVH doorgedrongen in het KNVB beker toernooi. Met een uitslag die vele malen hoger had moeten zijn bereikten de vrouwen een volgende ronde in dit toernooi. Op 28 januari zal PSV BVO – Eindhoven in Ridderkerk hun tegenstander zijn. De winnende Ridderkerkse treffer werd gemaakt door Nikki de Roest.

Dat tegenstander VIOD uit het Friese dorp Driesum een taaie tegenstander zou zijn stond bij voorbaat vast. Vorig werden de Friese vrouwen  met veel moeite in Ridderkerk verslagen en bovendien draaien ze met een tweede plaats in de hoofdklasse uitstekend mee. Het was dus oppassen geblazen. De eerste helft waren de Ridderkerkse vrouwen heer en meester. Het begon al toen Shayenne Ledes een uitgelezen kans kreeg, de Friese keepster redde bekwaam. In de 15e minuut werd een voorzet van links door Yentl van Goch gemist. In de 21e minuut kreeg Jaline Hoek een uitgelezen kans om de score voor de Hercules vrouwen te openen maar miste opnieuw. Tot dan was er van de VIOD vrouwen geen enkele fatsoenlijke aanval te zien. De Ridderkerkse dames gingen onverdroten verder met het missen van de mooiste kansen. Zo kreeg Shayenne Ledes een grote mogelijkheid, maar kwam niet tot scoren. De allergrootste kans was echter voor Jaline Hoek, ze ging alleen af op Anna Reitsma en kon de score niet openen. Bij rust hadden de Ridderkerkse vrouwen zeker met 3 of 4-0 voor hadden moeten staan, maar helaas de stand was nog steeds 0-0.
De tweede helft gingen de vrouwen van Abdalla door met waar zij in de eerste helft waren gestopt, het missen van de mooiste mogelijkheden. En eindelijk in de 51 e minuut ging er een zucht van verlichting over het sportpark. Er werd een hoekschop door RVVH genomen de bal werd teruggelegd door Ramona van der Harst en heel fraai binnen geschoten door de deze middag, uitblinkende Nikki de Roest 1-0. De Ridderkerkse vrouwen kregen vleugels. In de 56e minuut was het Isabel Gulden die een kans kreeg, maar haar fraaie schot belandde tegen de Friese lat. Intussen moesten de dames oppassen voor een VIOD counter.
In de 58e minuut was VIOD dichtbij de gelijkmaker. In het Ridderkerkse strafschop gebied werd een VIOD speelster onderuit gehaald en scheidsrechter van Duuren kon niet anders naar de stip wijzen. Gelukkig schoot de VIOD speelster hard tegen de paal, dit tot grote opluchting van het thuispubliek. Zo wonnen de Ridderkerkse vrouwen verdiend van de Friese dames. Maar met een beetje meer nauwkeurigheid had de teller vele keren hoger gestaan.
De Hercules vrouwen sluiten het jaar 2016 positief af, en kunnen heerlijk genieten van hun welverdiende kerstvakantie.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!