Voor de derde keer dit seizoen was KCR in De Fakkel dichtbij puntgewin tegen een titelkandidaat. Helaas wist het ook tegen GKV net niet te stunten. Anders dan de ontmoeting tijdens de veldcompetitie (10-25) waren de Ridderkerkse korfballers zeker niet kansloos. De 25-27 nederlaag tegen de ploeg uit Gorinchem werd na afloop niet als drama, maar meer als gemiste kans gezien. Daarbij stak KCR de hand in eigen boezem, want maar liefst vier strafworpen en vele doorbraken werden onbenut gelaten. Andere ploegen wisten in de poule echter wel te verrassen. Oranje Wit won tegen alle verwachtingen bij Swift en Antilopen haalde een punt tegen HKC. Daardoor heeft KCR wat minder lucht onderin, maar het blijft vooralsnog op een vijfde plaats staan.

Grote domper voor KCR was het uitvallen van sterkhouder Kelly Slikboer, die de laatste weken steeds belangrijker werd voor het team. Met een knieblessure moest zij in minuut twee het veld verlaten. Nadat GKV vrij makkelijk naar 3-6 uitliep, rechtte KCR de rug. De stand werd omgebogen naar een voorsprong, 9-8. Op die stand miste de thuisploeg voor de tweede keer een strafworp. GKV strafte dat af door vier treffers op rij. De marge bleef gehandhaafd tot de rust, 14-17.

In deel twee was het vooral zaak om het elastiek waaraan KCR zat, niet te laten springen. Dat lukte aardig, maar telkens als de ploeg van Glenn de Vries tot op twee punten naderde, verruimde GKV direct weer het gat. In slotfase vlogen de ballen er over en weer in. Invaller Jesse Sloof wist onder druk van de schotklok een mooie treffer te produceren. Daarnaast stond in het eerste aanvalsvak weer ouderwets weinig maat op Remon de Vos, met acht doelpunten als gevolg. Karin Vlasblom (foto) en Anita van der Leer-Vrijmoed tekenden in het tweede aanvalsvak voor een fors deel van de productie. Beide dames produceerden vier treffers. Vlasblom werd hierdoor de eerste dame in de historie van KCR met 250 competitiegoals achter haar naam. Het was allemaal echter net niet voldoende voor de zege.

KCR eindigt 2017 met 4 uit 6, gevolgd door Antilopen (3), Rust Roest (2) en Oranje Wit (2). Op 6 januari reist KCR naar Eindhoven voor een ontmoeting met Rust Roest.

Foto: Archief/ Sander Onderdelinden