Met een 21-18 overwinning op concurrent Antilopen deed KCR afgelopen zaterdag een flinke stap in de richting van behoud. De zege kreeg in de tweede helft gestalte toen de thuisploeg een 9-10 ruststand omboog naar een 16-12 voorsprong. In een spannende slotfase konden de Ridderkerkse korfballers aan de hand van Remon de Vos (9 treffers) uit de handen van het jagende Antilopen blijven. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft KCR volgende week aan een gelijkspel voldoende voor directe handhaving.

De eerste helft was er één van het kaliber werkkorfbal. Beide teams legden veel inzet aan de dag en de scores golfden op en neer. Op 4-6 schakelde KCR een tandje bij en scoorde vijfmaal op rij. Daarna ging het verdedigend mis en wist Antilopen, mede door een gemiste strafworp aan KCR-zijde, de rust te bereiken met 9-10.

In deel twee gingen al snel alle remmen los. Naast de trefzekere Remon de Vos waren ook de KCR-dames in scorend opzicht aanwezig met totaal 10 treffers. Met onder meer Mark van der Schelling als troef wist trainer Glenn de Vries de wisselkaarten gunstig te spelen. Opvallend genoeg werd er in de spannende laatste 5 minuten niet meer gescoord. Tot 20 seconden voor tijd toen de 21-18 viel. Door nederlagen van Oranje Wit en Rust Roest komt handhaving in de overgangsklasse dichterbij. Volgende week speelt KCR thuis tegen Oranje Wit, dat op vier punten achterstand volgt.

Foto: Sander Onderdelinden

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!