KCR heeft voor de derde keer dit seizoen een uitwedstrijd bij een directe concurrent succesvol afgesloten. In Eindhoven wist men het ontvangende Rust Roest in toom te houden en bij rust leek de strijd al beslist. Na een korte inzinking in deel twee gooiden de Ridderkerkse korfballers alle remmen los. Van de laatste 14 treffers in het duel waren er 12 van KCR.

In een volstrekt troosteloze ambiance was het even zoeken voor KCR. Yvonne Hoogendoorn startte op de bank en Kelly Slikboer is nog geblesseerd. Het betekende een basisplaats voor Natasja Langstraat en Demi van Herwaarden, die beiden met strak verdedigend werk en twee treffers per persoon het vertrouwen niet beschaamden. Vanaf 2-2 was de thuisploeg in de achtervolging. KCR scoorde over veel schijven en wist het best om te gaan met de soms warrige leiding. Toch lukte het de ploeg lang niet om de marge van vier treffers te creëren. Toen Remon de Vos als eerste dat lukte op 10-14, stoomden de blauwhemden direct door naar een 11-18 ruststand.

Een verbeterpunt voor Glenn de Vries is er wel: zijn ploeg komt doorgaans niet al te best de kleedkamers uit. Ook nu werd na de 11-19 te snel de afronding gezocht en dat speelde Rust Roest in de kaart. Bij 16-20 leek de thuisploeg het geloof volledig herpakt te hebben. KCR herstelde echter tijdig. Vijf goals op rij zorgden voor de nekslag. Invaller Kaj de Waal, normaliter spelend in KCR 3, mocht zijn competitiedebuut maken en luisterde dit op met een goal vanaf de zijlijn. In de slotfase legde KCR de Brabanders op de pijnbank. Het ultieme slotakkoord was voor Stephan Mulder, net als Remon de Vos goed voor acht treffers, die met de mooiste goal van de wedstrijd de boeken sloot, 18-32. Door de winst van Antilopen bij Oranje Wit is er nu een grotere marge met de ploegen onderin. De voorsprong op Rust Roest en Oranje Wit bedraat vier punten en ook op Antilopen heeft men nog een punt marge. Tegen het einde van het seizoen ontvangt KCR deze drie ploegen nog in Ridderkerk.

Voor KCR is de winst welkom met het oog op de komende zware serie. Tegen slechts één ploeg was KCR dit zaalseizoen een speelbal en dat was in de ouverture bij Swift. Komende zaterdag krijgt KCR een kans om een beter figuur te slaan. De Zeeuwen, die met 10 punten één punt achter koplopers GKV en SDO staan, komen dan naar De Fakkel.