Voor KCR komt er zaterdag een einde aan een tijdperk. De ontmoeting met Rust Roest, waarin niets meer op het spel staat, is niet alleen het laatste duel van de zaalcompetitie, maar ook de laatste thuiswedstrijd die KCR in sporthal De Fakkel speelt. Nog een keer kan KCR in haar oude thuishaven om de punten strijden, voordat het komend jaar verhuist.

Voor de bouw van de Beverbol, Drievliethal en Reyerparkhal korfbalden alle drie de Ridderkerkse clubs (Bolnes, Ten Donck en Sagitta) in De Fakkel. Sinds halverwege de jaren ’80 werd het alleen nog maar de thuishaven van Sagitta en later dus KCR. Na zeven zaalseizoenen in De Fakkel speelt KCR komend jaar in sporthal De Wissel.

Het geeft extra cachet aan de wedstrijd tegen Rust Roest, die verder geen inzet heeft anders dan de eer. Beide partijen weten waar zij aan toe zijn. KCR is veilig en de Eindhovenaren zijn gedegradeerd. Trainer Glenn de Vries ziet de wedstrijd als aanloop naar de veldcompetitie, waarin nog een zware kluif ligt te wachten. Maar eerst in de Fakkel een waardig afscheid nemen, is het credo van KCR. Aanvang is om 18.30 uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!