Met nog drie wedstrijden te gaan stijgt de spanning in de overgangsklasse D tot een hoogtepunt. Er is een duidelijke afscheiding, die zich al na enige speelrondes aftekende. Vier ploegen kunnen nog kampioen worden en vier ploegen kunnen nog degraderen. KCR behoort tot dat laatste kwartet, al deed men vorige week belangrijke zaken in de degradatiestrijd door de winst op concurrent Antilopen.

Het verschil met hekkensluiter Rust Roest is zes punten, waardoor rechtstreekse degradatie alleen in een absurd theoretisch geval nog mogelijk is. Tussen Rust Roest (2 punten) en KCR (8 pt.) hangen Antilopen (6 pt.) en Oranje Wit (4 pt.). Laatstgenoemde komt morgen op bezoek in De Fakkel. Het water staat bij de Dordtenaren figuurlijk tegen de rand van de Merwekade. Waar de afgelopen jaren de hoofdklasse het thuishonk was van de oranjehemden, daar moeten zij nu alle zeilen bijzetten om niet binnen een jaar vanuit de overgangsklasse door te zakken naar de eerste klasse. In de wetenschap dat Antilopen morgen Rust Roest ontvangt, telt voor Oranje Wit alleen de winst.. Duidelijk is dat de Dordtenaren zaterdag alle registers opentrekken en kiezen voor een mix van teruggehaalde ervaring en talentvolle jeugd.

Bij de thuisploeg heeft KCR-trainer Glenn de Vries zoals het hele seizoen al het geval is zijn personele problemen. Door de naam van Kelly Slikboer staat sinds afgelopen week definitief een streep. Zij is gestopt vanwege een knieblessure. De Vries zal moeten hopen op aanvalskracht over meerdere schijven en een verdedigend collectief. Bij een gelijkspel is KCR zeker van nog een jaar in de overgangsklasse.

Aanvang in de Fakkel is om zoals gebruikelijk om 18.30 uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!