KCR won afgelopen weekend de uitwedstrijd bij Rust Roest, maar had toch een verlies te incasseren. Basisspeler Panagos Iliadis liep namelijk in het duel een gebroken middenhandsbeentje op en dus zal trainer Glenn de Vries voor de komende periode een greep moeten doen naar de reservebank.

Aanvankelijk verliet  de Grieks international slechts voor korte tijd het veld, om nog voor rust weer terug te keren. De afspraak die de verzorgster van KCR alvast in het Maasstad Ziekenhuis had ingepland, bleek later op de avond niet voor niets. Iliadis  had namelijk nog twintig minuten doorgespeeld met een gebroken middenhandsbeentje. Waar in de ogen van het Brabantse publiek niets aan de hand was, voltrok zich dus voor Iliadis een klein Grieks drama. Hij zal zeker enkele weken uitgeschakeld zijn. Opvallend genoeg scoorde hij ondanks zijn blessure nog een van de mooiste goals van de wedstrijd.

Vanavond ontbreekt hij uiteraard ook in de kwartfinale van de strijd om de Zuid-Holland Korfbal Cup. Voor het eerst in acht bekerwedstrijden speelt KCR weer eens in eigen huis. Op bezoek komt HKV/Ons Eibernest, een vertrouwde naam in het korfbal. De Haagse ploeg kent een tumultueus seizoen en staat op de zevende plaats in de overgangsklasse. Ver beneden de stand van de gewezen hoofdklasser. Het nam al tussentijds afscheid van de trainer en is langzaam op de weg terug. Beide ploegen strijden dus voor een plaats in de halve finale, al zal blessurevrij blijven vanavond het grootste credo zijn

Aanvang in De Fakkel is om 20.30 uur.

Foto: Sander Onderdelinden

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!