KCR beleefde zaterdag in Middelburg niet de gewenste start van de zaalkorfbalcompetitie. In een tegenvallende partij werd bij nieuwkomer Swift een stevige nederlaag geleden. Na een 16-12 ruststand gingen de Ridderkerkers er met 31-21 vanaf.

Aanvankelijk leek het niet op een groot verlies uit te draaien. Tot 8-8 ging de partij gelijk op. Daarna liep de thuisploeg uit naar 16-11. Doorgang twee werd een martelgang voor zowel spelers als supporters, met een 31-21 verlies als gevolg.

KCR wist zelf goed waar het aan lag:”Aanvallend te weinig aansluiting en diepte, waardoor we niet konden meescoren. Verdedigend herhaalfouten, wat veel te veel vrije ballen en strafworpen oplevert.”

Opvallend was dat alle andere partijen in de poule ook met minimaal negen treffers verschil beslist werden. Het sterke SDO (31-19 tegen Antilopen) en HKC (18-28 winst bij Rust Roest) zijn de komende weken de opponenten van de ploeg van Glenn de Vries. Beide ploegen komen op bezoek in De Fakkel. Op basis van de resultaten van het eerste speelweekend zal KCR in deze duels de underdog zijn.

Foto: Archief/Sander Onderdelinden

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!