Met een sensationele 30-27 zege op de korfballers van Oost-Arnhem werkte KCR afgelopen zaterdag zowel aan een betere positie op de ranglijst, als aan klantenbinding. In een wedstrijd die van minuut één tot vijftig boeide, kreeg de thuisploeg nog bijna het deksel op de neus, maar een tijdig herstel zorgde voor de tweede overwinning van het seizoen.

In runner-up Oost-Arnhem trof KCR een tegenstander van naam en formaat. De openingsfase was geheel voor de gasten. Bij 1-5 nam trainer Glenn de Vries een time-out die zijn uitwerking niet miste. Met steun van het publiek overrompelden de Ridderkerkers Oost-Arnhem, dat pas bij 9-5 (!) weer kon tegenscoren. De marge werd in stand gehouden, maar kort voor rust leek KCR de nekslag al uit te delen. Met de weelde van een 18-11 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

In deel twee was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Met nog een kwartier te spelen vonden de gasten ineens het heilige vuur. Iedere kans werd tot een doelpunt gepromoveerd en van 25-17 werd het rap 26-24. Mark van der Schelling, goed voor negen treffers, bracht de marge weer naar vier, maar ook na de 29-25 van Karin Vlasblom (vijf goals) vertoonde de Gelderse ploeg nog veerkracht. Het was invaller Stefan Mulder die de wedstrijd in het slot gooide, 30-27.

Door dit resultaat verlaat KCR de laatste plaats, maar de verschillen onderling zijn miniem. Op 7 januari wordt de competitie hervat met een uitduel in Veenendaal, waar SKF de tegenstander is.

Komende dinsdag komt KCR nog in actie tegen GKV/Enomics. In Gorinchem wordt gespeeld in het kader van de Zuid Holland Korfbal Cup.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!