De korfballers van KCR leden dinsdagavond in een armetierig duel van het Westlandse Valto. Doordat het bekertoernooi om de Zuid-Holland KorfbalCup een bijzonder te noemen lucky loser systeem kent, is KCR door de minieme 15-14 nederlaag toch door naar de kwartfinale.

In de Vreeloohal in De Lier leek eersteklasser Valto er nog het meeste van te willen maken, getuige de 8-2 tussenstand. KCR trad weliswaar niet compleet aan, maar dat mocht niet als excuus gelden. Valto had dezelfde problemen. Na een 11-5 tussenstand leek de improductieve partij naar een einde te kabbelen. Toch kwam KCR tegen het eindsignaal bijna terug van zeven treffers achterstand.
Invaller Bart van Dam had in de slotfase een groot aandeel in de inhaalrace. Van de laatste vier treffers waren er drie van zijn makelij. Het was net niet genoeg voor een gelijke stand, 15-14.

Opvallend aan de Zuid-Holland Korfbal Cup is dat er een constructie gemaakt is waarbij verliezers terug kunnen keren. Dit omdat de organisatie ervoor kiest om geen voorrondes te spelen om op een werkbaar aantal uit te komen. Een vreemde situatie uiteraard voor een bekertoernooi. Zo moest KCR na een nederlaag vorig jaar alsnog in de volgende ronde weer in actie komen. dat gebeurt nu dus weer.

In dit geval waren er twaalf ploegen over, dus niet alleen de zes winnaars gaan naar de kwartfinale, maar ook de twee beste verliezers (kleinste nederlaag). In januari speelt KCR een thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. e Hagenaars spelen net als KCR in de overgangsklasse.