Voor het eerst dit zaalseizoen had KCR afgelopen zaterdag in De Fakkel geen kans op de zege. In de eerdere partijen tegen titelkandidaten kon de thuisploeg nog lang bijblijven. De ontmoeting met Swift eindigde echter in een stevige nederlaag, die zich al vroeg in de wedstrijd aftekende. Binnen zes minuten hadden de gasten een 2-7 voorsprong genomen. Uiteindelijk incasseerde het verre van complete KCR een 21-34 nederlaag tegen de titelkandidaat.

In de aanloop naar de wedstrijd met de Zeeuwen werd trainer Glenn de Vries geconfronteerd met diverse blessures. Panagos Iliadis, Arie van Pelt en Kelly Slikboer namen plaats in de ziekenboeg en bivakkeren daar waarschijnlijk nog wel even. Daardoor waren er basisplaatsen ingeruimd voor Bart van Dam, Vincent van der Steen en Demi van Herwaarden.

Tegenstander Swift draaide in de eerste vijf wedstrijden een productie van boven de 30 en na een klein ‘dipje’ pakten zij zaterdag die draad weer op. Gijs Gillisen in de eerste helft en Aisja Zuidweg voornamelijk na de pauze hadden het vizier op scherp staan en stuwden hun ploeg naar de ruime zege. Bij KCR kwamen negen spelers op het scoreformulier, maar niemand kwam verder dan drie treffers. Daarmee werd het verhaal van deze ongelijke ontmoeting eigenlijk wel verteld. Door gebrek aan automatismen hadden veel foutieve passes balverlies tot gevolg. Het tekort aan reboundkracht zorgde voor veel korte Ridderkerkse aanvallen. De 21-34 nederlaag had gelukkig geen negatieve gevolgen, omdat ook alle concurrenten een nederlaag leden.

Met nog zes wedstrijden te gaan is de stand onderin:
KCR 6
Antilopen 5
Rust Roest 2
Oranje Wit 2

Foto: Sander Onderdelinden

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!