Na een tumultueuze slot van het jaar, nederlaag dames en heren gelijk naar een zeer roerige wedstrijd, moeten de handballers weer aan de bak. Deze week zal het toegenomen gewicht (!) er weer afgetraind moeten worden om in het kielzog te blijven bij de voorgangers.
De doelstelling van de het duo André van de Bosch en Jiri Bruinzeel om aansluiting te krijgen bij de top 3 van de tweede klas werd bij Conventus wreed verstoord. In een alles of niets poging ging het mis en was het niets. Door de nederlaag zakt de ploeg naar een vijfde plek met acht punten uit evenzovele wedstrijden. Het verschil met de twee koplopers is fors (vijf punten) maar met de nummers drie (Conventus en Ventura) is het beperkt tot twee punten. De doelstelling is dus nog haalbaar, maar dan dient er wel gewonnen te worden van bijvoorbeeld de tegenstander van zondag. Het Vlaardingse Twist 2 heeft pas 2 punten en staat in de gevarenzone. Met andere woorden een tegenstander die niet onderschat mag worden.
Na de tumultueuze wedstrijd bij de routiniers van Snelwiek dient de herenploeg zaterdagavond bij Ventura uit een ander vaatje te tappen. Zeker het hoofdstuk uitdelen maar ook incasseren is zo’n vaatje. Handbal is een contactsport, geven en nemen en vertrouwen op de scheidsrechters. Laat je je eigen te veel provoceren, dan krijg je de deksel op je neus. Iets waar de smalle basis van Saturnus’72 niet op zit te wachten. Ook zaterdag staan er nog een aantal geblesseerde spelers langs de lijn. Het is dus zaak om compleet het einde van de wedstrijd te halen. Het eerste deel van de competitie kon de smalle basis mooi meedraaien in de top van de eerste klas. Jammer is het dan ook dat tegen Snelwiek onnodig een punt moest worden toegegeven. Zaterdagavond is Ventura de tegenstander. Deze ploeg heeft net als de Ridderkerkers elf punten. Eén minder dan koploper Oliveo. Winst om in het spoor te blijven is dus een must. Coach Zoran Yosimovski (foto) heeft hopelijk een goed gesprek gehad met landgenoot Goran Cavejski. Deze speler moet zijn talent laten spreken en niet zijn emoties.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!