De handballers van Saturnus’72 hebben zaterdagavond stuivertje gewisseld met SOS-Kwiek Sport. Helaas niet in de gewenste richting. Eerder die week was er wel succes in de beker.
De start was sterk, 0-3, maar al gauw moest trainer Dylan Muller constateren dat de dekking allerbelabberdst was. Al snel was het dan ook weer 3-3 en kon de Haagse tegenstander gaan bouwen aan een riante voorsprong. Door veel balverlies, slecht aanspelen en het missen van vrije kansen ontstond er frustratie bij de Ridderkerkers. Het verschil bleef beperkt tot 6 á 7 treffers. Aangezien de wisselmogelijkheden beperkt waren moest Muller wachten tot de rust (21-15) om in te grijpen. De harde confrontatie in de rust tussen trainer en spelers had in het tweede deel direct effect. Saturnus scoorde direct 5 keer op rij en naderde SOS tot op een enkele treffer (23-22). Verdedigend stond het goed en kantelde de wedstrijd. De bank van SOS greep in en liet de ploeg over gaan op een ander “speltype”. Hard en meedogenloos werd het devies, iets waartegen de scheidsrechters te weinig optraden. Opnieuw ontstond er frustratie, nu niet onderling maar naar de tegenstander en scheidsrechters. Dit ging ten koste van het spel en opnieuw kon de thuisploeg opnieuw afstand nemen van de gasten uit Ridderkerk. Saturnus poogde nog wel te blijven handballen maar kwam niet meer in de buurt van SOS met een 36-31 nederlaag tot gevolg. Door deze nederlaag passeert SOS de Ridderkerkers op de ranglijst.

Zaterdagavond wachten in de eigen hal twee lastige tegenstanders. Bij de dames komt Snelwiek 2 op bezoek (19.10 uur) terwijl koploper Helius om 20.30 uur de mannen bezoekt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!