Waar de Saturnus dames zich vorige week konden spiegelen aan de Oranje vrouwen ging het zondag in Zwijndrecht net mis. De aansluiting naar de top 3 werd op één treffer gemist! Bij de heren was de kerstgedachte in de tweede helft ver te zoeken. Uiteindelijk kon er toch nog één punt mee naar huis!
De doelstelling van de het duo André van de Bosch en Jiri Bruinzeel is aansluiting bij de top 3 van de tweede klas. Wekelijks wordt progressie geboekt wat vorige week ook resulteerde in een mooie overwinning. Zondag stond de focus op en bij Conventus in Zwijndrecht. Een ploeg die twee punten verwijderd stond van de Ridderkerkers op de gedeelde (samen met Ventura) 3/4 plaats. Zonder de zieke Kimberley van Wijk zette Saturnus vanuit een uitstekende dekking een prima eerste helft op. Na een bliksemstart van Conventus (5-2) vochten de Ridderkerkers zich terug tot 5-5 bij rust. Twee aan elkaar gewaagde teams maakte er een prima wedstrijd van. Na rust schroefde Saturnus het tempo op om zodoende de tegenstander onder druk te houden. Er werd meer gescoord dan in de eerste helft en leverde zelfs een minieme voorsprong op (12-13). Het werd vervolgens in de laatste fase 14-14 en zou de winst binnen gehaald kunnen worden. Helaas kon die afwerking niet verzilverd worden en was het de thuisploeg die op 30 seconde voor tijd scoorde. Het restant was te kort om een verdiend punt aan deze wedstrijd over te houden. “Jammer, we hebben heel veel energie in deze wedstrijd gestopt en staan dan toch met lege handen. Het verschil bedraagt nu ineens weer 4 punten”, was de reactie van coach Jiri Bruinzeel. Op 8 januari gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd bij Twist in Vlaardingen.

De verwachtingen vooraf aan de uitwedstrijd van de mannen bij Snelwiek was hoog gespannen. Uiteraard was het de Ridderkerkers van te voren duidelijk dat de tegenstander, had twee punten minder, met veel routiniers niet zomaar aan de kant te schuiven was. Het eerste deel van de wedstrijd was in Ridderkerks voordeel. Saturnus speelde goed en probeerde met snelle break-outs Snelwiek pijn te doen. Hierbij werd ook de tactiek gebruikt waarbij de keeper in de aanval gewisseld werd voor een extra aanvaller. Helaas had dit niet het gewenste effect en toen dit twee tegentreffers opleverde werd deze tactiek ingetrokken. De eerste helft eindigde in een 14-13 achterstand. Ondanks dat het wel steeds lastiger ging had de ploeg van Zoran Yosimovski nog steeds het geloof in een goede afloop. Helaas werd dit geloof een kwartier voor tijd de bodem in geslagen toen een flink opstootje de wedstrijd stil lag. Middelpunt in het “gevecht” was Goran Cavejski die uiteindelijk met rood naar de kant mocht. Het was voor Cavejski niet de eerste keer dit seizoen dat hij eerder mocht vertrekken. Er ligt voor de coach een mooie uitdaging om getalenteerde handballer ook manieren bij te brengen. De opgebouwde voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Het mag zelfs nog als een gelukje worden beschouwd dat er uiteindelijk met 20-20 nog werd gelijk gespeeld. De gezichten waren na afloop dan ook zeer bedrukt. Als de ploeg werkelijk een gooi wil doen naar een goede eindklassering, dan zullen de emoties wel in de hand gehouden moeten worden. Winst had de eerste plek kunnen opleveren. In januari gaat de competitie verder met een uitwedstrijd op zaterdag bij Ventura.

Foto: Joop Smit

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!